12. října 2015

Botanica

Stane se, že v oblíbené a povedené sadě scrapbookových čtvrtek je jedna (či více), která vám z nějakého důvodu momentálně úplně nesedí.
Mám tyhle šedé myšky docela ráda, protože s lehkým srdcem je použiju na podklad pro vznik projektu, u kterého potřebuji kvalitní podklad s určitým vzorem.


Tentokrát jsem sáhla po čtvrtce AIR BOTANICA, na můj vkus byl vzor moc dominantní a nehodil se mi ani na rozstříhání. Ale jako základ...super: vzor, který po zatření gessem lehce prosvítá, a tak už stačí jen nemnoho dalších vrstev na vytvoření zajímavé textury.


Na začátku jsem vlastně neměla ani žádný plán, věděla jsem jen, že si chci vytvořit stránku, kde zakomponuji nějaké lisované rostliny. Tam se právě přírodní motivy hodily. Na stůl tedy putovalo gesso na zpevnění podkladu a zatření stávajícího motivu, distress produkty, akrylové barvy, spreje, šablony, razítka, štětce, lepidlo, stěrky, stránky ze starého botanického atlasu, rostliny,...


Na následujících kolážích je vidět, jakým způsobem jsem vrstvila jednotlivé barvy:




V závěrečné fázi jsem se rozhodla, že přidám i fotografii a stránka poputuje do rodinného alba.
Fotím vždy před poslední tečkou, journaling, datování,  atd doplňuji až na konec.




Víkendové tvoření tímto projektem neskončilo, v ruce jsem měla i nůžky, pastelky a fixy, ale o tom až za týden...budu se těšit...a děkuji za návštěvu.


8 komentářů:

  1. Olinko, nádhera! Super kompozice a moc se mi líbí použití živých rostlinek. ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Olinko ty to umíš s každou barvou naprosto dokonale. Já se všeobecne zelene a tmavých barev dost bojim, takže opet jen žasnu...Krása!

    OdpovědětVymazat
  3. Olinko ty to umíš s každou barvou naprosto dokonale. Já se všeobecne zelene a tmavých barev dost bojim, takže opet jen žasnu...Krása!

    OdpovědětVymazat
  4. Olinko ty to umíš s každou barvou naprosto dokonale. Já se všeobecne zelene a tmavých barev dost bojim, takže opet jen žasnu...Krása!

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná práce, skvělá kombinace barev a materiálů. Ja si na takové projekty vůbec netroufám

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní zahrada....moc se mi líbí ty zakomponované květiny a barvičky.

    OdpovědětVymazat
  7. To je nádhera!! A ty živé kytičky tam ... to je prostě super!!

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀