31. října 2016

Doma i venku - zábava s šablonami

Venku je tak dokonalý podzim, že jakmile zdraví slouží, snažíme se brát holky denně ven. Domů chodíme prakticky jen na oběd a spaní, protože obě dvě ještě po obědě spí a tak není v našich silách zvládat celé dny venku. O víkendu jsme si udělali výlet, připravili před odchodem pár šablon a knížku a vyrazili do listí... Dnes o našem hraní, pojďte na skok k nám a třeba si i stáhněte šablony na tvoření u vás.


Poslední dobou si užívám doma to ticho kdy všichni spí a jen si sednu a hledám inspiraci. Je vcelku jedno jestli to bude recept do kuchyně, skvělý nápad na tvoření v Project life nebo inspirace na hry s dětmi, prostě si užívám, že je někdo nápaditější než já a je vše krásně naservírované přímo pod oko. 

Minulý týden jsem tak našla na zahraničních webech nějakou tu hru a taky báječné šablony, které mají nejednu možnost k využití. Podzimní šablony jsem vytiskla a během tří minut byla na světě zábava holkám i nám velkým.


Bacily jsme vyhnali a vyrazili v sobotu na Parukářku. Holky jsou odmala sběračky, takže máme štěstí, že jsme potkali kaštan a ne tis nebo smeťák. Úctyhodnou chvíli jsme se zasekli pod Parukářkou, kde jsou jírovce a holky plnily kapsičky, bundu mamince, čepici tatínkovi a nakonec došly závěru, že nejvíc toho nacpou do fusaku v kočáru :-D.


Každopádně jsme s sebou na ten obr kopec tlačili takových kaštanů, že plotýnky mého manžela slyšeli až v Liberci :-D. "Domů je rozhodně nepovezeme". To zas říkaly oči manžela kdykoli jsem se na něj podívala. Hmm takže teď jak je účinně, ale bez řevu vyházet ze všech skrýší?


Na řadu tedy dost brzy přišly šablony. Holky dostaly bojový úkol - nasbírat co nejvíce kaštanů, které POZOR, už nahoře nejsou :-D. Chytré hlavičky ale napadlo, že si je přece už nesou (Ony? Haha!) a tak vyprázdnily co se dalo.


Do podzimních šablonek pak společně rovnaly kaštánky a já měla radost, že Nelinka volala "máme to, dej nám další". Julinka byla spíš takový skřítek škodílek a já byla v šoku, že to Nele nevadí a trpělivě si vše i po rozkopnutí skládá zpátky.


Pokud Parukářku znáte, je tam i moc fajn hřiště, takže i když jsme původně táhli ještě draka, že přeci půjdeme pouštět, nakonec jsme po šablonách zamířili na svařák a hřiště. Holky byly maximálně spokojené, nás by taky nenapadlo nadávat, takže odpolední prochajda a bezva babí léto.


A že šablony nekamarádí jen s kaštany, žaludy a jinou přírodní verbeží,  na to mrkněte tady. Doma je využijete s pastelkama, temperama, akrylkama, čím se vám jen zlíbí. Já jsem dala holkám na hraní akrylové barvy s aplikátorem. Je na jejím vrchu malá kulatá houbička, takže to dokonale pasovalo k šablonám, ale pokud je nemáte můžete si poradit i jinak.


Můžete si kvůli dětem koupit víno :-D , které samozřejmě kvůli dětem musíte načít a korek jim dáte na hraní. Pak už jen stačí na kus papíru hodit bobánek z temper nebo akrylových barev a na světě je prima kulaté tiskátko, se kterým se zvládne spousta veselého.


Obrovská výhoda těchhle pixliček je ale v tom, že je dám bez stresu do ruky i Julince, ani ji nemusím vázat do ochranné kazajky a vím, že skončí triko ve stejném odstínu jako když s ním začínala.

Nelinka je prostě prima ségra a okamžitě po výměně předávala své "know how" Julince :-D. Ta samozřejmě všechno chápala a důležitě při instruktáži přikyvovala :-D. Proč se snaží obě vypadat tak dospěle?


Zatímco tříletá Nela se zajímala o to "jak to udělat co nejlépe". Julinku zajímalo "co mi to vůbec strčili do ruky". Víc než samotná patlačka jí bralo mazlení s barvami. Chvíli zkoumala etiketu, pak houbičku, ze které se při zmáčknutí dere barva a na závěr si myslela, že to musí mít i nějakou chuť. V tenhle moment si vždy uvědomím, že Nela jako instruktážní kouč prostě nestačí :-D.


Julinka v 18 měsících zvládla list houbičkou v podstatě vybarvit. Neměla sílu ani ten správný grif, aby list "ťupkovala", ale to se po ní ani nechtělo. 


Horní punti na obrázku jí ukázala Nela, která se snažila ji naučit mačkání a "ťupkání barvou", ale Juli si to stejně pojala po svém a já byla víc než překvapená, že list vybravovala kde měla a nepatlala ani po stole ani za okrajem listu. To v jejím věku Nelinka ještě byla hodně daleko. Mít staršího sourozence je prostě prima a já mam o fůru práce míň, protože se holky učí od sebe navzájem.  


Vyndat, zandat, vyndat, zandat ... kafe a cigárko bychom stihly :-D. Takže jestli si někdo myslí, že se šablonama vystačí zábava na dvacet minut, u nás zabraly na dva dny :-D.


 Šablonky s podzimní tématikou si můžete stáhnout v odkaze a věřím, že je několik z vás rádo využije :-).

Šablonky stáhnete zde.



Mějte se krásně, přejeme s holkama to nej babí léto a doufám, že se nám třeba někdo pochlubíte s šablonkovou krásou, která se upatlala u vás doma.

A že u vás doma frčí víc halloween? Tak puntíkaté šablonky na tohle téma jsem našla též.

Haloweenské šablonky stahuj zde.



A protože fůra z vás sleduje i náš osobní blog a papírové tvoření máte rády, byly jsme s holkama nominované do ankety Blogerka roku, takže pokud tam nemáte jiného favorita, nás každý hlas moc potěší :-).

Hlasovat můžete zde.




Krásný den a brzy zase " na přečetenou"

4 komentáře:

  1. Díky za šablony, odpoledne budeme tvořit. Prosím odkud máte barvy?
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.scrap-art.cz/vyhledavani.php?fulltext=akrylová+barva+-+Paint+Dabber

      Vymazat
    2. Miško je to presne to co posila Danca za odkaz :-). Pro deti nejlepsi.

      Vymazat
  2. Skvělé šablony a výborné nápady...ty prostě dokážeš děti zabavit. 😍👏

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀