9. března 2017

Přání poskládaná z jarní nálady.

Už když ráno vstanu a vidím, jak je úžasně slunečno, těším se na nový den. Pak když vyjdu ven, je cítit jaro ve vzduchu a usmívám se na celý svět. Ptáci zpívají a je kráááásně. A přesně tyto pocity si pak nosím s sebou zpátky domů a všechno se to zákonitě musí odrazit v dalším tvoření. Takže tu mám pro inspiraci 2 jarní svěží květinová přání k narozeninám.
...zase jsem vzala do rukou akvarelový papír a nechala se unášet barvami. Na jednu čtvrtku šťavnatou zelenou, na druhou žlutou, jůůů, to bude ono ;). Přidala jsem místy ještě nátěr  kanárkově žluté akrylky. Další vrstvu jsem vytvořila nanesením strukturovací pasty přes šablonu a vysušila horkovzdušnou pistolí. Pak všechno mírně pokaňkat a opět nechat uschnout.
První modré přání jsem mohla začít zdobit. Přilepila jsem pruh krajky a utrženého kousku vzorovaného zářivě modrého SB papíru, po okrajích jsem ho přichytila jen několika stehy. 
Přilepila jsem jarní chipboardový věneček, 2 peříčka, dekorační trávu a papírové květy. Přidala jsem ptáčka (přetřela jsem ho předtím bílým gessem), pak štítek s textem a svorku, dolepila jsem kousky washi pásky. Tuhle s ornamentem mám obzvlášť oblíbenou, dá se s ní vytvořit celistvá plocha, protože vzor na sebe pěkně navazuje. A na doplnění už jen pár enamelek.

Druhé přání je dokonce dorůžova (skoro se nepoznávám :D). Na základ jsem využila několika otrhaných malých proužků zbytků papíru (takže zase drobný úklid na stole), na ně jsem nalepila přírodní dekorační trávu, papírové květiny, skelet listu a vystřižené pírko naembossované na vellum papíře. Pod květy jsem mírně zasunula ornamentální chipboard. Ten jsem nejprve přetřela bílou metalickou barvou a následně dobarvila akvarelkami, tak se z bočního pohledu jemně třpytí. Pak jsem přišila vlajku s textem a aby neodstávala na konci, zafixovala jsem ji pomocí enamelek.
   
Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:
akvarelové barvy Prima marketing 
akrylová perleťová barva
Heavy Gesso White od Finnabair
embossovací prášek (bílý a zlatý)
enamelky (sada black and white, sada blue, sada Orange Shimmer)
papírové květy (malé gardénie, Magnólie, žluté třešňové květy)
resin ptáček
washi páska Damask

9 komentářů:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀