4. března 2019

Acetát: 3 v 1

V hlavní roli dnes bude opět acetátová fólie...a 3 v 1 proto, že na tepluvzdornou fólii jsem využila rovnou tři techniky.




Možná bych mohla uvést jako perličku, co předcházelo tomuto tvoření.
Chtěla jsem si na fólii vyzkoušet mixed media, v plánu byly kartičky ATC. Přibližnou podobu jsem si vysnila už před týdnem, ale nějak mi nebylo přáno...ani první, ani druhý pokus se už v začátku nedařil. Na první kartičce se černý detailní embossovací prášek spekl (bohužel nevhodné razítko se spoustou titěrností), na druhé jsem o trochu víc (no, opravdu o hodně víc :-)  ) přiblížila horkovzdušnou pistoli a už se mi podklad kroutil pod rukami. Nicméně jsem si ověřila, že je jedno, kterou stranu použijete jako lícovou, daleko víc času je potřeba věnovat zkoušení vhodných razítek a prášků. (Zatím se mi jeví jako nejlepší zlatý prášek.)


Na třetí pokus jsem neměla nervy a musela jsem se odreagovat barvením :-)
Z jedné strany tedy hrátky s alkoholovými inkousty (můžete mrknout zde, jak na to). Vzor jsem podpořila z druhé strany tiskem inkoustem StazOn (jeho předností je, že se na hladkých lesklých a nepropustných podkladech vůbec nerozmazává). A ke slovu přišly i letité permanentní popisovače od Papermanie, doplnila jsem jimi barevnost podkladu podle rostlinného motivu.


Na embossing černým práškem také došlo, doplnila jsem text.


Procvakla jsem kleštěmi dírku, aplikovala jsem průchodku a doplnila hedvábnými stužkami.


Ke vzniklé romantické slaďárně jsem přidala výsek dámiček a bylo...





Visačka je lehounká jako pírko, mohla by sloužit jako záložka v knížce, případně by své místo našla v albu nebo ve sbírce...
Aby byl vzor při focení dobře vidět, ponechala jsem vespod bílý papír.


5 komentářů:

  1. oj veľmi krásne, efektné...pááááči moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, nakonec jsem byla celkem spokojená, ani jsem si nemyslela, že půjde tím alkoholem vytvořit prostorovost...

      Vymazat
  2. Olinko, krásné kouzlení a testování.❤ 👏 Je úžasné, jak dokážeš své představy realizovat a ještě k tomu otestovat vhodnost pomůcek, technik a postupů. Musím potvrdit zkušenost s emboss. prášky, že nejlépe se pracuje se zlatým, ale když se použije extra fine (hodně jemný - ne každý výrobce má doopravdy jemňoučký), tak je výsledek dobrý. Vždy se moc těším a tvé pondělní tvoření.😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dančo,ale tady jsem právě tu mojí představu nezrealizovala a byla jsem z toho rozhozená :-)...polila mne hrůza, co vlastně na pondělí vytvořím :-) a nakonec to nějak vyplynulo samo :-)))

      Vymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀