30. května 2019

Grécka svatba...

Jednou z mojich tvorivých "pracovných povinností" je dlhodobá, pravidelná spolupráca s fotografmi. Tvorím pre nich rôzne fotoboxy, obaly a krabice na fotografie, albumy a fotoknihy.



Väčšinou tvorím, alebo ako to občas volám skôr  vyrábam "manufaktúru",  pretože ide o väčšie množstvá 10-20 kusov úplne rovnakých s logom fotografa. Svadobná sezóna však so sebou prináša viac priestoru aj na pravé tvorenie, kedy je každý kúsok vytvorený na mieru pre konkrétnych mladomanželov.

29. května 2019

S kráľovskou pečaťou...

V dnešnom príspevku sa recykluje, zdobí vo vintage looku a "kráľovsky" sa dielka zapečatia...


Recyklácia je jednoznačne skvelá záležitosť!!!
Stránky starých kníh je možné využiť na množstvo spôsobov a vykúzliť z nich jedinečné a originálne projekty. Tu podotýkam, že patrím k veľkým milovníkom kníh! Pri tvorbe využívam výslovne stránky starých a veľmi poškodených kníh. Zvyknú byť počmárané, potrhané a často sa ku mne dostanú bez väzby. Len vtedy má recyklácia zmysel - znehodnotenej a k vyhodeniu odsúdenej veci znova vdýchnuť život...

Obálky, alebo vrecúška zhotovené zo starých stránok, majú široké využitie v art journalingu, môžu byť súčasťou albumov vo vintage štýle, cestovateľských denníkov, na vloženie darčekovej poukážky...
Samozrejme sú vhodné aj na zaslanie, sama som zopár takýchto obálok pri ATC výmenách obdržala - teda aj do zbierky ;-)

Opäť máte možnosť využiť zvyšky papierov, malých papierových ozdôb a vyhrať sa s Vašou zbierkou razítok. Na dozdobenie sú vhodné washi pásky, nite, krajky, špagátiky...
Na zlepenie vrecúšok som použila obojstrannú pásku, pri zdobení som siahla po tekutých lepidlách z nášho sortimentu...



V tomto prípade som zdobila kraft obálku, no kúsok papiera z notovej knihy je tam :-)



Prajem príjemný deň!
❤❤❤

Zo ScrapArt.cz použité produkty:

Lepiaci materiál (tekuté lepidlo, obojstranná páska)
Pohľadnicová báza  (kraft obálka)


27. května 2019

Expresná svadobná obálka na peniaze...

...a jeden malý zázrak 


"Ahoj Mia.
Chcem sa spýtať, či by si nevedela na poslednú chvíľku urobiť takú pohľadnicu-obálku na peniažky na svatbu. Zajtra odchádzame 🙈 to som si spomenula už asi neskoro, že?"

23. května 2019

Tradičné netradične...


V týchto mesiacoch sa u mňa už tradične kopia svadobné objednávky. 
A občas mi do môjho ateliéru priletia úžasné nečakané želania.
 Tak vám dnes chcem predstaviť jeden netradičný svadobný fotoalbum v boxe pre 
R+J
Razvan a Jan.




Bola to príjemná zmena a zábava "myslieť svadobne" ale tvoriť tentokrát  bez použitia
 bieleho či ružového plátna a kvietkov :-)

22. května 2019

Decentné a nežné svadobné kúsky...

V dnešnom príspevku ponúkam jemnú, vkusnú a bleskovú inšpiráciu!


Jedná sa o tri svadobné blahopriania v decentnom prevedení, s použitím väčších lepenkových výrezov.
Podklad - kraft báza
Navrchu - krémový cardstock s vyrezaným kruhom, popr. štvorcom, podložený vzorovaným papierom.
Ozdoba - lepenkový výrez - chipboard (výrazný a dominantný), samolepiace kamienky, špagátik...
Lepiaci materiál




Prajem krásny deň! 
❤❤❤



20. května 2019

Zkušební vzorek II.

I já jsem vzala znovu do ruky svůj Dylusions Creative Journal od Ranger. Měla jsem v plánu zrealizovat konkrétní stránku a použít, či spíše si osahat a vyzkoušet, novinkové křídové akrylky.
V nabídce je spousta krásných pastelových odstínů, těšila jsem se na ně, ale jak to bývá, ve výsledku jsem se dostala zase úplně někam jinam :-).


16. května 2019

Mini zápisníky...

Dnes vám predstavím dva zápisníky v mixed media prevedení.




Zápisníky boli darčekom od jednej mojej  zákazníčky pre jej dve skvelé zamestnankyne.

15. května 2019

Na starej stene maľované...

Dnes ponúkam k nahliadnutiu moju najnovšiu art journal stránku...


Na dvojstránku mojej art journal-ovej knihy som v prvom kroku nalepila zlatú fóliu pomocou 3D Gloss Gel-u. Následne som fóliu ledabolo pretrela akrylovými farbami v bordovej a červenej. Po krátkom schnutí som kde-tu pomocou vlhkých utierok farbu zotrela a tým odkryla jemné plochy zlatej fólie. V ďalších vrstvách som tým istým spôsobom nanášala svetlo modré, tyrkysové a mätové odtiene - znova som na niektorých miestach ešte nezaschnutú farbu zotrela. Dosiahla som vystúpenie spodnej červenej a taktiež zlatej....


Takto vyniknutú "vintage stenu" som nechala celkom uschnúť. 
Podkladovými razítkami s textom som otlačila vzor. Následne som kreslila abstraktné, nepravidelné kvetinky v červených a ružových tónoch. Na docielenie ružovej som primiešala biele gesso.

Na záver fŕkance bielym a čiernym gessom.




Kompletná dvojstránka...


Prajem krásny, konečne slnečný a rozkvitnutý deň! 

13. května 2019

Robustní a přece jemné...

Jsem celá natěšená, až pokvetou (a to už velmi brzy) pivoňky. Patří mezi mé nejoblíbenější květiny, mám v zahradě sedm keřů a aktuálně jsem se odměnila hříšně drahým přírůstkem, žlutou Lemon Chiffon.
Pustila jsem se tedy do přáníček s pivoňkovým motivem, použila jsem velké robustní razítko Jumbo Peony od Stampendous. Přesto se dá zpracovat tak, že nepůsobí mohutně a nepatřičně.



9. května 2019

Darček pre mamu...

 Spomienky v elegantnom šate.


Pri príležistosti blížiaceho sa "Dňa Matiek" vám dnes  prinášam  inšpiráciu v podobe fotoalbumu v boxe, ktorý som čerstvo vyrábala na želanie jednej mojej zákazníčky Zuzky pre jej maminu Zlaticu ♥

7. května 2019

S jarným vánkom...

Dnes dve blahopriania nadýchané teplým, jarným vánkom...
 

Prvý kúsok je v pastelových farbách a jemnom vintage looku.
Použila som krémovú bázu, vzorovaný papier a papier ofarbený pomocou sprejov a šablóny (podrobnejšie v článku "S malými pomocníkmi..."). Na dozdobenie som zvolila lepenkový výrez vajíčka s motívmi pierok a tancujúce dievčatko...



Pri druhom, pomerne jednoduchom kúsku s teplými, zemitými akcentmi (vhodnom možno viac pre malého oslávenca /-kyňu) som zvolila kraft bázu. Opäť som využila biely cardstock s embossovaným vzorom hviezdičiek - zostatok z vianočného tvorenia ;-)
 Do vnútra oválneho výrezu s jarnými kvetinkami som umiestnila okatú sovičku...




Prajem príjemný jarný čas!
❤❤❤

 
Zo ScrapArt.cz použité produkty:

Lepiaci materiál (tekuté lepidlo, obojstranná páska)
Lepiace penové štvorčeky
Pohľadnicová báza  (kraft a krémová)
Cardstock (biely)
Samolepiace kamienky

6. května 2019

Zkušební vzorek

S novými produkty to mám různě. Je celkem jedno, zda jsem se na ně více či méně těšila, pokochám se při rozbalování a...někdy zůstanou na kratší či delší dobu v krabici, jindy je ihned roztřídím a uklidím na místo, kam patří. A někdy jdou ihned do akce.
K takovým patří i novinky z kategorie kombinovaných technik, mixed media. Objednala jsem si produkt 2 v 1, gesso i modelovací pasta. Gesso nebo-li šeps má na trhu řada výrobců, vyzkoušela jsem jich několik a nemohu říct, zda je mezi nimi můj favorit.Záleží hodně na tom, jak ho chcete použít. Šepsují se plátna, kartony i papíry, aby byly zpevněné a nenasákaly další vrstvy barev do podkladu.
Ve scrapbookingu pracujeme s inkousty, akvarelovými i akrylovými barvami, strukturovacími pastami, výhodně použijeme podle záměru jak transparentní, tak bílé i černé gesso. A protože v dalších vrstvách často přes šablony nanášíme další textury, můžeme místo past použít opět gesso...ideálně takové, které není moc řídké. Proto mne zaujal produkt 2 v 1, gesso i pasta v jednom. V tomto případě ideální verze, vystačíte si s jednou pixlou a špachtlí.


2. května 2019

Horúci embossing...

...jeden tip-trik  pre dokonalý výsledok


Keď som začínala tvoriť, alebo aj teraz, keď skúšam nové veci, natrafím často na niečo, čo mi kazí výsledok projektu. Ide o tie také "malé detaily", ktoré však najviac rozhodujú o tom, ako vytvorený kúsok nakoniec vyzerá.