17. června 2021

Následuj své srdce...

 Myslím, že v našich sbírkách razítek nechybí ta s motivem srdce. A pokud je součástí i pozadí, je to určitě výhra :-). Zvítězilo pragmatické rozhodnutí, že musím rozšířit srdcata o plato FOLLOW YOUR HEART od VISIBLE IMAGE. 

 


Hlavní motiv je dostatečně velký pro použití na přáníčkový základ  13,5 x 13,5 cm. Nepotřebujete nic dalšího, stačí si jen pohrát s barevností... použila jsem notový papír, akvarelové barvy, vrstvení,...



Nakonec jsem přidala ještě zlatě embossovanou kytku ze sady Creative Chaos.

Druhý projekt, visačka, je jemnější v barevnosti: zlaté embossování a tyrkysovo růžová barevnost.




Necháte se inspirovat? Máte své razítkové favority?



13. června 2021

Vážky, biela a kraft

 Kombinácia kraftu s bielou, popr. krémovou je moja srdcovka...

Tentokrát som na môj set blahoprianí zvolila základ klasickej veľkosti a ústrednými motívmi sú opäť skvelé razítka od Visible Image.

Vzor kvetiny je otlačený na kraft papieri a na vzory vážok som použila horúci embossing.

Inak stará klasika, sem tam voľné miesta bez razítok a ozdôb. Voľne povedané akýsi stred medzi CAS a mixed media štýlom. Jedná sa o inšpiráciu, teda nič smerodajné ;-)












Prajem krásny letný čas!


 Zo ScrapArt.cz použité produkty:

Razítka (Visible Image)
Nástroje/Pomôcky (nožnice, rezačka papiera)
Lepiaci materiál (tekuté lepidlo, obojstranná páska, penové štvorčeky)



10. června 2021

"Total Chaos" v art journal stránke

 "Totálny chaos" je vskutku vystižný názov dnešného príspevku ;-)

 


Tentokrát skvelá kvetina zo setu razítok od Visible Image "Total Chaos" ako ústredný motív art journal stránky.
Ak si detailnešie obzriete tento vpis, určite uznáte, že jeho kompozícii a vrstveniu rôznych papierových elementov nemožno uprieť určitý chaos a miš-maš... (pre tvorcu ide však zväčša o akési zámery a skryté výpovede)
Hoci celok ako taký pravdepodobne pôsobí harmonicky. To spôsobili opakujúce sa akcenty oranžovej v kombinácii s kraft podkladom, zemité odtiene na papierových elementoch...

Art journal je skvelý relax, skúška nového, zužitkovanie starého a žiadna precízna, milimetrová činnosť. Jednoducho tak ako to vnímate, cítite a chcete v danej chvíli a bez podmienok...


 






Prajem príjemné tvorenie! 


 Zo ScrapArt.cz použité produkty:

Razítka (Visible Image)
Nástroje/Pomôcky (nožnice)


7. června 2021

Kreativní chaos

 Skoro každé seskupení razítek na platech od VISIBLE IMAGE se může jevit jako chaotické, ale pravda je, že výběr je velice kreativní a jednotlivé kousky se dají použít na různé styly tvoření. Můžete vyzobnout pouze jedno razítko, ale stejně tak se dají použít všechna na jednom projektu.

 


Cestou použití jednoho razítka jsem šla já, když jsem sáhla po sadě CREATIVE CHAOS. Nejvíce se mi líbí květina, stejnou najdete i v sadě TOTAL CHAOS.


Na začátku bylo razítkování, věděla jsem, že chci použít opět akvarelovou techniku, proto jsem zvolila inkoust Versafine . Bílý podklad, ale také vrstvení na otisky rostlin.  A pak dlouho a dlouho obstříhávání...


Připravila jsem si také nějaké přáníčkové základy, kompletace pak půjde razdva :-)

Ale hlavním projektem byla visačka do junk journalu v oblíbené  převládající mentolové barvě a retro stylu.


Visačka má plastický efekt, na podlepování jsem použila 3D čtverečky. Na dozdobení papírové kytičky a úplně nejvíc se vždy vyřádím na chocholkách visaček: různé provázky, stužky, příze,...

1. června 2021

A další do sbírky

 Ani já jsem neodolala razítkům od VISIBLE IMAGE. Líbí se mi,jak jsou v sadách univerzální pro různé použití. Navíc mne oslovily svými motivy...květiny mohu téměř v každé podobě a kombinace s texty a grafickými vzory na podklad...prostě ááách :-).

Připravila jsem si čtvercové základy a různé velikosti podkladových barevných papírů a čtvrtek. Staré notové archy jsem zabarvila akvarelovou technikou. Na rozjezd (opravdu dlouho jsem nic netvořila) jsem zvolila práci se sadou WHERE FLOWERS BLOOM. A jednoduchý motiv s jedním květem a nitkou... Přáníčka se hodí vždycky, tak hurá na ně.


Květ jsem narazítkovala černým inkoustem, část jsem embossovala zlatým práškem. Chvilka stříhání, distress inkousty zatřené přes šablony, modelovací pasta, pár drobností na doplnění...a mohla jsem si hrát s vrstvením čtvrtek a komponentů.







V hlavě se rojí další variace, tak uvidím, zda zvítězí další motivky z této sady či se pustím do úplně jiné práce...