30. ledna 2020

Diár - 2 v 1...

...rok sa s rokom stretol a k slovu sa dostali nové kúsky v podobe diárov.

 
Rozhodla som sa zamerať hlavne na vonkajší obal, kde sa diár-kalendár a notes 2v1 budú dať
 po vypísaní vymeniť za nový.

29. ledna 2020

Červené kvetiny na blahoprianiach...

Veľmi rada používam vo svojich projektoch razítka. Všakovaké... Podkladové, abstraktné, rôzne vzory a motívy, lákajú ma netuctové a na prvý pohľad ťažko využiteľné. Z 80 % ich nekolorujem, páčia sa mi neofarbené. Ak však Ježiško pribalí pod stromček markery, tak je potrebné (aspoň z času na čas) prehodnotiť tvorbu ;-)


Na troch pozdravoch som zvolila rovnaké razítko kvetiny. Razítko som pomocou markerov vyfarbila červenými odtieňmi.

1. kúsok - kraft báza, vzorovaný červený papier len trocha vytŕča spod vrchnej kraft vrstvy. Dve kvetinky, vtáčika a listy som vyfarbila markermi a umiestnila na pohľadnicu. Nápis a enamelky dotvorili celok...




2. kúsok - taktiež kraft báza + gelli print na bielom cardstocku zo zásob. Tu som sa rozhodla pre dve kvetiny, no jednu som kolorovala a druhá ostala neofarbená. Do popredia som umiestnila razítko s motívom gréckej sochy. Možno na prvý pohľad motív na nie príliš časté využitie. Ja som si jeho kúpu okamžite zdôvodnila (to robievam neustále, lebo v zásade sa mi najviac páčia razítka, ktoré sú zvláštne, zaujímavé a netradičné) - cestovateľské denníky a albumy, narodeninové blahoprianie, art journaling, vintage projekty, atď. ... ;-)




3. kúsok - dominuje razítko na okrúhlom výreze. V tomto prípade som zvolila krémovú bázu, zelený vzorovaný papier a biely cardstock s embosovaným vzorom hodín. Spod okrúhleho výrezu "rastú" listy z  lepenky, ofarbené zelenou, metalickou akrylkou. Taktiež nechýba nápis a enamelky.




Prajem príjemné, tvorivé chvíle!
🌼🌼🌼

Zo ScrapArt.cz použité produkty:

Lepiaci materiál (tekuté lepidlo, obojstranná páska)
  Embossovacie kapsy (výpredaj)

27. ledna 2020

Mrazivé květy

Mrazivé květy to měly být...jen se to tradičně ve finále zvrtlo. Přišlo mi, že další zdobení, navrstvení třpytivého prášku, by bylo už moc. A nějakou kýčovinu jsem fakt nechtěla :-)
Opravuji tedy na zimní květy... na přáníčkách.


23. ledna 2020

Exploding box pre Timeu...

Tieto "luxusné pohľadnice", ako ja nazývam exploding boxy,
si našli svojich priaznivcov aj medzi mojimi zákazníkmi.


Tentokrát som mala jasne vyslovené želania čo sa týka farebnej kombinácie aj motívu vo vnútri boxu.

22. ledna 2020

Blahopriania s chrastidlom pomocou Fuse Tool

Fuse Tool  je veľmi nápomocná a šikovná mašinka, známa a obľúbená najmä u milovníkov PL a taktiež u tých, ktorí obľubujú albumy a zápisníky s kapsami. Starší príspevok o tejto obľúbenej pomôcke nájdete aj TU
(všetky články si môžete vyhľadať pod záložkou "photo sleeve fuse")



 Fuse Tool som si "uchmatla" v jednej z posledných objednávok a vznikli shaker blahopriania.
Samozrejme tipov a variácií na zhotovenie chrastidiel s jeho pomocou je požehnane. Tentokrát som sa rozhodla pre chrastidlo po celej ploche pohľadnice.
Výhody, ktoré ponúka Fuse Tool pri zhotovení shakerov - urýchlenie a uľahčenie práce, žiadne prichytávanie a zasekávanie trblietavých elementov ako sa to stáva napr. pri 3D páske alebo tekutých lepidlách. V každom prípade ani najjemnejší trblietavý prášok nemá šancu na "únik"...


Gelli podklad dotvorený za pomoci razítok, zaliaty do kapsy (narodeninová pohľadnica a záložka do knihy pre môjho 11 r. synovca)...






Kraft báza, pomocou embossovacej kapsy nanesený vzor hodín na biely cardstock (pri ďalšom kúsku na kraft podklad), razítka kvetín, zajačika, obrázok pelikána...




Mini visačka s "Fridou" ;-)




Zo ScrapArt.cz použité produkty:

Nástroje/Pomôcky (Fuse Tool)
Photo Sleeve Fuse Tool
Lepiaci materiál (tekuté lepidlo, obojstranná páska)
  Embossovacie kapsy (výpredaj)

20. ledna 2020

Akvarel a doodling, ještě jednou

Nebylo času, raději bych se viděla v pozdním nedělním odpoledni v poloze ležmo, ale přece jen jsem vzala do ruky štětce a akvarelové barvy. V artjournalu jsem měla připravenou dvoustranu, podklad jsem zatřela bílým gessem. Líbí se mi, jak na něm reagují akvarelky. Pokračovala jsem na stejné vlně minulého tvoření...zapouštění barev, rozmývání, abstraktní obrazce a ve finále stylizované květiny...


Konec týdne jsem strávila na patchworkovém mezinárodním setkání v bavorském Regensburgu, po návratu muselo být mé papírové tvoření velmi, velmi rychlé :-)
Takže:pár barevných tahů, pár čar akvarelovými pastelkami:


Po zaschnutí další rychlé čmárání...doodling bílou gelovkou a černým dokumentačním fixem.


Zvlášť jsem pokračovala na studentské akvarelové čtvrtce. Další skvrny, zapouštění vody a vymývání barvy...pár obrysových čar a stříhání a stříhání...další vrstva stylizovaných květin:




Nenáročné každodenní procvičování, určitě si to pamatujete: cvičení dělá mistra aneb ani jeden den bez čárky :-)


Nemusí to být žádné perly, stačí obyčejné  jednoduché rychlovky, podhoubí kreativních nápadů...
Ať se vám daří!


16. ledna 2020

Narodeninové prianie...

Ženské, jemné kvetinové tóny pre Emíliu k narodeninám.
Kvetinové dizajnové papiere sú krásne v celej svojej veľkosti, v jednom malom detaile
i rozstrihané na jednotlivé kúsky.

15. ledna 2020

Hra razítok a koláž v art journal knihe 🐦🔤⬇

Po období bohatom na vianočné inšpirácie ponúkam k nahliadnutiu dve stránky z mojej art journal knihy...


O art journalingu sme si už písali, preto len opäť vyzdvihnem jeho blahodarné, antistresové a relaxačné účinky ;-)

Keďže som pri tvorení týchto stránok nepoužila spreje, pasty a farby, nebolo potrebné ich ošetriť vrstvou gessa.

Podklad - washi pásky, rôzne vzory razítok
Dotvorenie - známky, obrázky z časopisov a rôznych informačných materiálov (letáčiky, brožúrky a pod.), doodling, texty







Prajem príjemné, tvorivé chvíle!
🌼🌼🌼

Zo ScrapArt.cz použité produkty:

Lepiaci materiál (tekuté lepidlo, obojstranná páska)
Razítka (výpredaj)





13. ledna 2020

Akvarel, doodling a sponky

Trochu nesourodý název , ale toto spojení je ve finále tématem výsledného miniprojektu, se kterým vás dnes seznámím.
Akvarelové barvy jsou odjakživa nedílnou součástí mého tvoření. Mám jedny hodně letité, profesionální, z dětství (dokoupila jsem jen pár pánviček, které už byly prázdné), dále jedny holandské, které jsem podědila po jednom keramikovi, a ač jsem si myslela, že další nepotřebuji, jednu sadu od Primy ze ScrapArtu a nejnověji pastelovou sadu a metalickou od Mungyo.


9. ledna 2020

Rodinné recepty - dedičstvo spod pokrievky...

Rodina, Vianoce, tradície, dedičstvo, chutné recepty, prekvapenie pre mamu...


... toto boli hlavné ingrediencie s ktorými som piekla tento nový receptár.

8. ledna 2020

Scrapbook album - Tajné dvere k spomienkam

Dnes ponúkam o niečo viac fotografií ako obvykle, nakoľko by som Vám rada ukázala jeden z mojich posledných albumov v pastelových tónoch s akcentmi vínovej...


Album bol darovaný k Vianociam a nakoľko sa v ňom opakujú motívy dverí a hodín, dala som mu názov - Tajné dvere k spomienkam...

Pri tvorení albumov od základov, popr. dozdobovaní "polotovarov" osobne preferujem kraft, tmavosivé alebo čierne stránky.
Samozrejme pri svadobných albumoch je svetlosivá a kraft vhodnou alternatívou.

Práca na albume vyžaduje svoj čas a tiež trpezlivosť. Každý už má svoje vlastné triky a vychytávky. Nesmierne rada si obzerám všakovaké fotopostupy a videá, či náhodou niekto niečo nové neobjavil, alebo sa dozviem tip, ktorý nepoznám ;-)
Pri tvorbe albumov, notesov a mini kníh jednoznačne odporúčam ryhovaciu dosku, kosť a kvalitnú rezačku papiera (pozri nástroje a pomôcky).

Lepenkový výrez na obálke albumu som potiahla embossovacím práškom - v prvom rade výrez získa pevnosť a nebude pri častej manipulácii tak náchylný na poškodenie, okrem toho pekne ladí so vzorovaným papierom.

Použila som 2 rôzne papierové kolekcie a zopár kusových vzorovaných papierov. Snažím sa, aby vždy dvojstrana v knihe ladila a niesla podobné prvky či vzory.

Pri zdobení dávam pozor, aby sa vyvýšené, popr. 3D elementy nenachádzali presne oproti sebe na dvojstrane. Vzájomne by sa dotýkali a s najväčšou pravdepodobnosťou by došlo k poškodeniu.

Ak nemám k dispozícii fotografie, zdobím menej - to je asi najčastejší prípad. Ak fotografie mám, zdobím aj v ich tesnej blízkosti a tu sa núkajú rozsiahlejšie možnosti.

Magnety pri vyklápacích stránkach sú skvelou pomôckou. Stránka sa Vám pri otvorení albumu nepohybuje voľne (kedy tiež môže dôjsť k poškodeniu), ale pekne priľne k podkladu.

Šetriť kvalitným lepiacim materiálom sa taktiež neoplatí. Hotový album s množstvom rôznych stránok a úložných priestorov má svoju váhu. V albume sa bude listovať, vyťahovať, vyklápať...  Lepiaci materiál teda vskutku zohráva veľmi dôležitú úlohu.















Prajem krásny január s množstvom kreatívnych nápadov 🎨


Zo ScrapArt.cz použité produkty:

Lepiaci materiál (tekuté lepidlo, obojstranná páska)
Pohľadnicová báza (na vodopád + obálky do vreciek a úložných priestorov)