10. června 2019

Pro romantiky...

Nad kompozicí ve svých projektech většinou nepřemýšlím. Prostě začnu a skončím, málokdy mi něco vadí natolik, že bych musela práci korigovat. Zlatý řez mám tak zarytý pod kůží, že se jím řídím automaticky.
Tentokrát jsem od začátku věděla, že tomu bude jinak. Že si chci vyzkoušet asymetrické řešení, delší dobu jsem ho nosila v hlavě. Květinových přání není nikdy dost, volba tedy padla na vytvoření několika přání.




Zrovna na titulní fotografii mám vpravo dole položený štítek, vůbec na něj ale nedošlo, narušoval můj záměr :-) .
Úplně nejdříve jsem si připravila výřezy z jemných scrapbookových čtvrtek. Doporučuji dát si práci s prohlédnutím papírů a čtvrtek v likvidaci. V poslední době pasu pouze po droboučkých vzorcích,  květinových motivech a pastelových tónech a právě zde jsem našla další favority.


Zvolila jsem čtvercové přáníčkové základy, ale pokud se budete inspirovat, použijte ty, které budou vyhovovat vašemu záměru.
Tradičně po chvilkách jsem vystřihovala  květinové motivky.


Kvítka měla jednostranně doplnit chrastidlo. Na výrobu jsem použila acetátovou fólii, 3D pěnovou pásku a flitry (jak se chovají flitry při focení je na samostatnou kapitolu, v různých úhlech se barva láme často do šílených odstínů, tu lososově oranžovou jsem tam opravdu nedala :-) ). Pěnovkou jsem lepila i papíry na základ, drobné části pak bílým lepidlem.



První romantické vlaštovky byly na světě:








4 komentáře:

  1. Dokonalá přáníčka!❤ U květinových přání mám trochu problém s tím, že jsou většinou přeplácaná a kýčovitá. Tvá jsou krásná, čistá, jemně barevná, romantická a vůbec ne přeslazená. Hezký výběr květin a klobouk dolů před tvým vystřihováním. Chrastidla jsou úžasným prvkem a kytičkové flitry je skvělá volba. Obdivuji jak dokážeš vystihnout ten daný ,,moment" a z ,,obyčejného přání" udělat dílo. Vždy máš moc hezky nafoceno a tu lososově oranžovou tam vidím. 👏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za slovíčka...ty flitry, co vypadají jako oranžové, jsou smetanové se zelenými odlesky :-), pod různými úhly mění barvy, ale jen na fotce jsou oranžové :-)))...asi to je zvláštní úkaz, podobně jako když se fotí fialová, ta si dělá také co chce :-)))

      Vymazat
  2. No prekrásne opäť Olinka! ❤ No a s fotením fialovej je to presne tak, ako píšeš... Robí si čo chce ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Olinka to je tak krásne jemná inšpirácia ♥

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀