7. ledna 2019

Deníček do diáře

Vítám vás při čtení mého prvního příspěvku letošního roku.
Už jsem myslela, že se ani ke tvoření nedostanu, protože posledních čtrnáct dní celou naši rodinu paralyzovala chřipka. Místo vánoční a novoroční idylky postel, čaje a pilulky.
Obtíže se o víkendu trochu zmírnily a já se mohla pustit do starých restů.
V říjnu jsem vám představila svůj diář pro letošní rok ve stylu Traveler's notebooku a zmínila jsem se, že se chystám na vytvoření dalšího deníčku do náplně. Konečně na něj došlo a mohu vám ho představit.




Bloček je vyrobený z dvěstěpadesáti gramových čtvrtek a kraft přebalu s vrstveným tiskem z Gelli Plate. Použila jsem čtvrtky proto, že se chystám na vpisy kombinovanými technikami, tak aby to papíry vydržely :-).
Jednotlivé listy mají rozměr 21 x 17 cm, v polovině jsem narýhovala a složila. Profesionálové okraje oříznou, ale žádná moje řezačka by tu tloušťku nedala...takže jsem postupně ke středu jednotlivé listy ořezávala o 1-2 milimetry podle potřeby.


Hodila se mi moje sešívačka s třicítkovým ramenem, ani jsem nedoufala, že to půjde jako po másle, ale šlo. Hlavně, že jsem nemusela šít ručně.


Desky jsem opět polepila z každé strany, abych zachovala stejný styl v diáři. A opět ke slovu přišel tisk z Gelli Plate akrylovými barvami.Rychle schnou a tak zbývalo dotisknout text (opět akrylovou barvou) a doplnit výřezy rostinných motivů. Okraje jsem opatinovala distress inkoustem rezavěhnědé barvy, aby se barevně propojily s barvou podkladu i desek.





Původně jsem měla v plánu použít stejnou barevnou kombinaci, jako mají diářové sešitky, ale ruka bezmyšlenkovitě sáhla po jiných odstínech..a líbí se mi, dává to smysl. Deníček bude sloužit jako artjournal, tak je to odlišeno.


Popřeji vám do nového roku, aby se vám dařilo, aby vše šlo jako po másle :-), aby vám tvoření přinášelo radost a měli jste plno krásných nápadů, ale hlavně vám přeji rok bez nemocí, rok ve zdraví, protože bez toho se tvořit nedá.

2 komentáře:

  1. Olinko,nádhera!!! Úžasně vyšperkovaný a postup výroby je vychytaný do posledního detailu. Ořezávání byla asi celkem piplačka, ale ty si poradíš vždy a výsledek je dokonalý.👏 ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dančo, dík, jsem spokojená a už se těším na malůvky dovnitř :-)

      Vymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀