3. září 2018

To se přetře

To se přetře, bratře Petře...tím chci říct, že ráda dávám věcem novou šanci. Vždy jsem milovala vůni starých půd a přístavků, ráda jsem okukovala zaprášené poklady ve stodolách, nejlepším nákupním centrem bylo a je vetešnictví a venkovní blešáky. Na některé mé úlovky dál padá prach, jiné se dočkaly renovace...a i ty často procházejí další úpravou.
Jeden dřevěný věšáček mi padl do oka. Před časem jsem ho omyla, odmastila a odrbala odstraňovačem starých nátěrů...a odložila na někdy. To někdy je pro inspiraci právě dnes.



Věšáček má vyřezávaný dekor, nechtěla jsem ho nijak přebít mnoha vrstvami, jen v duchu minimální a rychlé úpravy vytvořit nový recyklovaný kousek. A to za pomoci materiálů a pomůcek, které mám na můj milovaný scrapbooking.
V první vrstvě jsem zatřela do prohlubní tmavé tóny akrylových barev, pařížské modré a černé.


Pokračovala jsem barvami Art Alchemy (v obchodu jsou dvě poslední barvičky, žlutá a červená) a metalickými patinami. Na tuto práci mně stačily prsty, ustřižená houbička a uchošťour, tolik nenáviděný bruselskými úředníky :-). Povrch jsem párkrát přestříkla sprejem LSG, odstínem Moon Shadow Mist a Time Travel Teal.


A znovu další odstíny voskových past. V nejlepším se má přestat, tak jsem to udělala...žádná razítka, žádné další textury.


Protože jsem přiřkla věšáčku, že bude sloužit na zavěšení šperků, fotila jsem s těmi svými: se steampunkovými náhrdelníky a náušnicemi.




No a co vy? Máte rádi staré kousky, pouštíte se do renovací? Inspirujete se?


3 komentáře:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀