10. září 2018

Mini album

V dnešním příspěvku vám představím mini album z kategorie ALTERED ART, předělávaným produktem bude cédéčko.
Krabička s kompaktními disky mně dlouho ležela na polici vedle počítače...a ani jsem nezaregistrovala, kdy zmizela. Všimla jsem si toho v momentě, kdy jsem je chtěla zrecyklovat :-). Sama jsem zvědavá, kam jsem je jako "nepotřebnéalenevyhodit" založila. Při hledání na mne vykoukly nějaké ukázkové filmové disky, použila jsem tedy tyto.




Povrch cédéčka, které bude vrchními a spodními deskami, jsem nechtěla polepit, to by nebylo poznatelné, co je základem. Jako nejvhodnější zdobení se mi jevilo barvení alkoholovými inkousty. Inkoust se chová trochu jinak než při barvení papíru, ale po pár kapkách jsem si zvykla.


Odstíny inkoustů se trochu lišily, ale největším nepřítelem bylo lámavé světlo podkladu, když jsem chtěla vyfotit :-)))


Obarvený disk jde i dobře potisknout StazOnem:


Vnitřní stránky jsou z křídového kartonu, to abych mohla použít stejnou techniku


Okraje jsem přejela ničítkem, ale stejně dobře můžete použít hranu nůžek či nožíku.
I  na jednotlivých stránkách jsem tiskla stejnými různými razítky a opět různými barvami StazOnu.




Titulní stranu jsem ozdobila jen decentně...větvička, motiv chlapíků (stále podklad Adirondack) a hlavně nápis: kartonový výsek natřený akrylovou barvou Dylusions paint a pro přidání 3D efektu ještě Glossy accents. Na spojení listů jsem vzala velký knihařský kroužek (i cédéčko lze procvaknou velkým krokodýlem BB)...album ještě nabude přidáním fotografií a zdobících prvků. Vnitřní dírky jsem zatím nezpevňovala průchodkami, nejsem ještě rozhodnutá, zda budu slepovat kola k sobě nebo zda spodní strana nebude z jednobarevného papíru pro zklidnění.


Stužky a příze byly nezbytné :-), stejně tak bižuterní kovové komponenty a půlperličky. Ke slovu taky přišla smršťovačka...na bílé fólii tisk a následné smrštění za pomoci embossovací pistole.



Ještě nejsem rozhodnutá, zda v albu skončí fotografie vnoučků či nějaká zdokumentovaná akce...snad mi tady album nebude ležet tak dlouho, než na něj zapomenu :-)))


6 komentářů:

  1. Naprosto dokonalé 😍 a skvělý nápad.👏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dančo, díky...měla jsem v hlavě asi tři týdny...a z toho jsem většinu času trávila hledáním těch cédéček :-))), pak už to šlo razdva :-)

      Vymazat
  2. Úžasná práce OLi, inspiruji se :)

    OdpovědětVymazat
  3. Oli, fantázia!! A tak prekrásne nafotené... ❤❤❤

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀