15. prosince 2015

Kúsok šťastia


Decembrová farba od Tima Holtza ma prinútila premýšľať o šťastí. Čo je vlastne to, čo sa nedá uchopiť, definovať, darovať či prijímať? O šťastí sa toho už popísalo! Citáty, úvahy, piesne, skladby, romány... 

Pre mňa šťastie znamená mať pri sebe blízkeho človeka/ľudí, s ktorým/ktorými zdieľam tie najnepatrnejšie, ale zároveň najdôležitejšie chvíľky života. Ich objatie, slovo, prítomné mlčanie.

Rozhodla som sa preto, že pomocou týchto farbičiek im vyrobím niečo osobné.
Predstavujem teda LUCKY CLOVER v plnej zostave:

Na začiatok porovnanie s ostatnými odtieňmi zelenej Tima Holtza. Lucky clover by som definovala slovami "niečo medzi tyrkysovou a zelenou". Ako každá farba roku 2015, aj táto je v šiestich podobách: akrylová farba, farba v spreji, atrament, pečiatkovacia poduška, náhradná atramentová náplň a obojstranný marker.



Pre blízkych som vyrobila vianočné pohľadnice v zelených šatách. Už zopár rokov som neposielala pohľadnice poštou, tento rok tak určite urobím.




 Veľmi rada vo svojej tvorbe používam rezistentné papiere. To sú tie, ktorých vzor je akoby fóliovaný a odolný voči farbe. Znamená to, že keď nanesiete farbu na povrch, vzor sa nezafarbí, zvyšný papier áno.
Na vianočné pozdravy som si vybrala biele a kraft papiere z kolekcie Tima Holtza, ktoré som zafarbila práve touto ďatelinovou zelenou (1 - pečiatkovacia farba, 2 - fixka, 3 - sprej, 4 - akrylová farba).




Takto zafarbené kartičky som kombinovala s bielym základom pohľadníc. Ten som ešte upravovala pomocou masiek alebo ručným písmom a kresbami.

Táto pohľadnica má vyrezané okienko, v ktorom je vlepený pauzovací papier s embossovaným nápisom Veselé Vianoce. Vovnútri je kartička s embossovaným vianočným motívom, ktorý potom cez pauzák jemne presvitá.




Vianočný pozdrav s hviezdami vznikol obkreslením hviezdičiek z tejto šablóny a ich následným nedbalým obkreslením voľnou rukou.

Niektoré kartičky a motívy sú podlepené penovými lepiacimi štvorčekmi pre vytvorenie 3D efektu.




Minimalistická tvorba mi nie je až tak blízka, hoci ju obdivujem. Jednoduchá pohľadnica vľavo je ozdobená len vystrihnutými striebornými vločkami, machuľkami a nápisom.

Vpravo som sa "rozšupla" s ručne písaným pozadím.




Zlatý jeleň je darčekom od Olinky a využila som ho práve v tomto projekte.
Kombinácia ďatelinovej zelenej a zlatej či striebornej farby je vkusná a zároveň sviatočná. A keďže som ešte nikdy nevyrábala sériu tón v tóne, bolo to pre mňa celkom príjemnou zmenou.
Dúfam, že pozdravy ich majiteľov potešia.








(Dnes to bolo bez gessa, všimli ste si?)

Prajem vám všetkým krásne dni!
Vidíme sa tesne pred vigíliou :)




7 komentářů:

  1. Krása, pohlednice jsou krasné a urcite ŠTĚSTÍ vyrobí. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera! Takové krásné variace na přáníčka!!

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherná přání, jedno hezčí jak druhé!!! Barvička se také moc povedla a absence gessa je u tebe novinkou, také zajímavý prvek☺☺☺ ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Janko, krásné a originální! Kdybys pod článkem nebyla podepsaná, tak Tvůj "rukopis" vůbec nepoznám :o) Není vůbec špatné si od gessa taky někdy odpočinout...

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi, a úplně nejvíc ta nejčistší!

    OdpovědětVymazat
  6. Nějak nestíhám komentovat ;-). Supr barvička, už se na ní těším. A hlavně krásná přáníčka.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀