1. srpna 2018

Tvorenie na cestách...

Možno ste už zvažovali, či si pri balení batožiny na dovolenkový pobyt vziať sebou aj tvorivý materiál. Ak teda patríte k tým "fanatikom", ktorí sa nechcú vzdať tvorenia ani na cestách mimo domova, tak Vás možno inšpirujú moje skúsenosti z ciest ;-)

Na úvod musím povedať, že ide ozaj o tvorenie s jednoznačne obmedzenými možnosťami, kedy si sebou môzte vziať len to najnutnejšie a napchať to do už aj tak pradepodobne preplneného kufra ;-).

Na cestách teda určite nebudeme tvoriť zložitejšie mixed media kúsky, popr. od základov tvoriť a ozdobovať album. Vhodný je art journaling, cestovateľské denníky a zápisníky, zdobenie stránok v diároch, ATC kartičky a tagy v art journal štýle, PL kartičky...

Ja ako milovník art journalingu som sa jednoznačne rozhodla preň a zbalila svoj Dylusions Art Journal od Ranger (ušetriť miesto by bolo možné tým, že namiesto celej AJ knihy si vezmete len jednotlivé stránky a po návrate vlepíte do knihy).

Na gesso, štetce, spreje, pasty, lepenkové výrezy a podobné vymoženosti v tejto chvíli radšej zabudneme a pribalíme:

Razítkovacie podušky - najlepšie v mini balení. Tie poslúžia tradične na otlačenie razítok a taktiež na zafarbenie podkladu namiesto sprejov či farieb!
Malý rozprašovač na vodu - ten určite využijete aj v sparnom dni počas pobytu pri vode na osvieženie ;-)
Razítka - tu doporučujem nejaké menšie sety (1-2 ks) Vašich obľúbených podkladových razítok a 1-2 sety razítok s motívmi.
Vopred otlačené motívy razítok na papier, rôzne obrázky, papierové výrezy, papierové zvyšky, útržky stránok starých kníh, popr. papierové ozdôbky a nálepky... - týmto spôsobom si ušetríte čas a najmä miesto. Obrázky a motívy razítok stačí ledabolo obstrihať a jednoducho pozakladať pomedzi stránky AJ knihy. Jednak sa ozdoby z papiera medzi stránkami neznehodnotia a šetríme miesto ;-)
Malé nožnice sa určite budú nachádzať vo Vašej kozmetickej taštičke,
popr. Vašom manikúrovom puzdierku.
Vezmeme nejaké fixy a markery (postačí biely a čierny), popr. ceruzu. Pero máme sebou vždy ;-)
Nezabudneme na lepidielko ;-)

S týmto arzenálom (hoci skromným) sa vskutku dá niečo podniknúť. Okrem toho môžte siahnuť po obrázkoch z prečítaného časopisu, alebo z dostupných prospektov a informačných letáčikov. Pôjde o originálne kúsky, ktoré sa neobjavujú všade...


A tu je môj svet plný farieb, fantázie, na prvý pohľad nezmyslu, (opak je pravdou, vždy sa tu skrývajú myšlienky, pocity a sny) no najmä voľnosti...









Prajem krásny deň!

4 komentáře:

  1. Majko, krásné a skvělá inspirace 👏

    OdpovědětVymazat
  2. Letos jsem zabalilana cestu i Selphy i řezačku na cestovní deník. Mám vždycky strach, že se budu nudit a vyčítat si nicnedělání. A vždycky pak mudruju, že mám špatný materiál, málo něčeho...ale týbrďo, vzít si AJ je totální úlet a super nápad!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vďaka! Nejaký presný a stopercentný návod nie je možné zostaviť. Všetko závisí od okolností, daných možností a od toho, čo kto v tvorbe preferuje... A niekto si potrebuje možno mimo domova jednoducho oddýchnuť aj od papierov a razítok ;-)

      Vymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀