25. května 2017

Jednoduše, přírodně a převážně ze zbytků...

Kdo si hraje s papírem, zákonitě musí mít zásobu zbytkových odstřižků. Je skvělé zužitkovat všechen materiál, ale vytváření hromádek odstřižků se snad nevyhne žádná scrapařka (opravte mě, pokud se mýlím). Já mám zbytkových proužků papíru požehnaně, tak jsem je zase jednou sesypala na hromádku a rozhodla se tvořit převážně z tohoto materiálu, hlavně žádné další "papírové smetí" a jde se opět "uklízet"...
Na fotografii je vidět jen malá část, další odstřižky čekají ještě v pytlíku, ale chystám se je velmi brzy zpracovat také. ...a pak už snad budu tvořit jen a pouze z jednoho kusu papíru a bezezbytkově, ...hahaha... 
Představu, jak proužky využiji, jsem měla docela jasnou. Hromádku jsem zběžně roztřídila podle barev na mnoho menších hromádek. Béžové, krémové a světlé proužky u mě vedou a bylo jich nejvíc. Bude se v tom případě tvořit "svatebně" ;). 
Rozhodla jsem se tvořit jednoduše, víc v přírodním duchu, takže jsem použila kraft základy přání i stejné papíry. Po naformátování jsem okraje dohněda opatinovala a čtvrtku pocákala kapičkami bílého gessa.
Hnědá se s bílou tak krásně doplňuje... 
Technikou horkého embossu jsem vytvořila otisky svatebních razítek. Naměřila jsem rovinu a tužkou nakreslila pomocnou lajnu. K té jsem zarovnávala všechny papírové vlajky. 
 A ještě se mi hrozně líbí, že na svatební přání můžu nenápadně zužitkovat i například vánoční motivy ;) Brala jsem veškeré proužky, co mi přišly pod ruku, jakkoli široké a o to je to zábavnější.
Po hustém pokrytí plánované plochy vlajkami jsem je zvrchu "olemovala a začistila" nalepením krajky nebo stuhy, konce jsem zahnula dozadu a zalepila.
Ani se zdobením jsem to nepřeháněla. K přání se snoubenci jsem dolepila mašli s kovovou svorkou - limuzínou... 
 ...a jedno z přání je vyzdobeno květinami, svěže zelenými.

 Všechna přání pospolu ještě jednou.

   
Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:
scrapbookové čtvrtky Mirabelle
poduška Distress Ink (odstín Vintage photo)
Finnabair Heavy gesso white
bílý embossovací prášek
třpytivé enamelky
 papírové květy (gardenie, třešňové květy, růže)

9 komentářů:

  1. Kombinácia prírodnej hnedej s bielou je ozaj úchvatná!! Krásne kúsky Sonička ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Střízlivé a přesto hravé a variabilní...super využití zbytků papírů.

    OdpovědětVymazat
  3. Jedno lepší druhého, o třetím nemluvě. Nejvíc mě dostala hláška o tvorbě z jednoho papíru beze zbytku. Šikovná a ještě vtipná...není to náhodou scrapděvčica?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ;) ...já to nějak s tím "bezezbytkováním" určitě vykoumám... :D

      Vymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀