2. února 2017

Srdcová pergamenová kapsa.

Opět se se svojí inspirací budu věnovat Valentýnu. Tentokrát jsem vytvořila jako hlavní ozdobu srdce s uvnitř zašitými srdíčky. Vzniklo tak "šité chrastidlo". Jen obsah se nepřesypává zběsile, jako je obvyklé, protože kapsička je užší a flitry nemají tolik volného prostoru.
Na kapsičku budeme potřebovat kousek tvrdého papíru, vellum, jehlu a nit, něco dovnitř (flitry, drobné výseky apod.), gelovou lepicí tečku a neprůhlednou ozdobu na líc papíru - ideální jsou enamelky.
A jak na to? Nejdřív jsem si vystřihla z vellum papíru srdce (velikost na výšku mám 6,5 cm), pak jsem volně položila na bílý tvrdý papír a ručně obstřihla o málo větší tvar, do spodní části vpravo jsem nalepila enamelku a z druhé strany na stejné místo gelovou tečku. Díly jsem tak slepila k sobě. Pro sešívání je to důležitý krok a z lícové strany není lepidlo ani trochu vidět.
Potom jsem si kružítkem nachystala dírky na šití a sešila jsem papíry k sobě tak, aby nahoře zůstal volný prostor na vsypání fliter. Poté jsem ručně došila a kapsu uzavřela.
Na základ přání jsem navrstvila scrapbookový perleťový papír, zlatou papírovou krajku, dekorační trávu, pruh odlišného designového papíru, přilepila jsem kousky washi pásky a pomocí 3D čtverečků jsem přilepila hotové srdíčko. Na závěr jsem doplnila papírovou růži, peří a lístky.
  
Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:
 enamelky (sada red-green-white)
papírový květ (růže ze sady Perles Tea Thyme)
listy green medium
3D lepicí čtverečky

5 komentářů:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀