23. ledna 2017

Romantická sobota

Čím si tak zpříjemnit mrazivý víkendový den? Někdo dá přednost sportování a čerstvému vzduchu, my lenoši rádi přijmeme pozvání ke společnému tvoření v domácím prostředí. Věděla jsem, že dotyčné dámy se už párkrát sešly na různých kurzech, ale ne všechny se věnují scrapbookingu. Zájem byl o mixed media, kombinované techniky, a tak byl docela oříšek vymyslet téma tvoření. Nakonec jsme se shodly na tom, že představím černé gesso, se kterým nikdo neměl zkušenost. Ale černý výtvor určitě nikdo nechtěl :-), obavy byly na obou stranách :-). Vybrala jsem malý formát, ale přece jen se mi zdálo, že bychom toho mohly stihnout více...takže ještě plátno. Předpokládala jsem, že pokud nestihneme, bude hotový alespoň základ a děvčata si budou moci dozdobit doma. Není to sice ideální řešení, ale co se dá dělat, když jsme omezeny časem.




Paní domácí nám nachystala potřebné zázemí, zásobila nás občerstvením, dokonce připravila i skvělé smoothie z letních zásob jahod, malin a borůvek...jen neměla sama moc času na kreativní soustředění...tak doufám, že v klidu dalších dní se k rozpracovaným projektům vrátila. Tímto jí děkuji za skvělou spolupráci, která snad nebude poslední.

 


 Aby ta černá nebyla smutná, spojily jsme ji s metalickými odstíny patin a barev Art Alchemy na rámečcích...plno romantiky, fotky, obrázky či razítko dovnitř.A druhý rámeček na canvas, to abychom využily času, kdy nám barvy zasychaly.



Hodinový rámeček jsem ukázala ve spojitosti s razítkem, doma jsem pak ještě vytvořila další s fotografií, měla jsem sice s sebou, ale čas nebyl. Zdobení kytičkami, mikroperličkami i kamínky. Chtělo by to i nějakou stuhu nebo řetízek a korálky...ještě se rozhodnu.



Rámečky tedy měly černé základy gessem i černou pastou zatíranou přes šablony. (Po Art Mediích od Finnabair je sháňka, tak snad se brzy dočkáte naskladnění, jinak na vyzkoušení můžete použít tuto sadu.) Na podklad plátna si mohla děvčata zvolit jinou barevnost, část jsme ponechaly bílou, část jsme barvily tyčinkami gelatos, akrylovými spreji, zatíraly jsme pasty a patinovaly...na úplné dokončení jsem moc zvědavá, první fotky již byly zveřejněny, pokračování následovalo hned po návratu domů. I já jsem dokončovala až doma, protože jsem souběžně nestíhala své tvoření :-)






Tvořivou sobotu jsme si užily, tak hurá do pracovního procesu...ať nám ten týden zase uteče.

 


 


3 komentáře:

  1. Vskutku romantická a čarovná mixed media sobota! Krása! ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hodinky nikdy nezklamou! :) Je vidět, že jste si to užily - všechny svým způsobem. Těším se na dokončené práce...

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné mixed media a super detaily!!! ❤

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀