10. srpna 2015

Luční kvítí ještě jednou

Nevím, jak vy, ale některé náměty a motivy přímo vybízejí, aby si s nimi člověk pohrál a vyzkoušel si další možnosti.
Přírodní materiál jsem měla nasbíraný, chtěla jsem si vytvořit i projekt o něco větší než byla minulá visačka.
Před týdnem jsem večer sledovala video polské scrapařky Aidy Domisiewicz, mohla jsem se tedy seznámit s jejím postupem a v dalších dnech potom i s prací dalších scrapařek, které tvořily spolu s Aidou.
Určitě je přínosem tvořit společně či podle někoho. Zdokonalíte se v technice, nové nápady podněcují ke vzniku dalších nových nápadů. Jen je nutné potom zmínit, že se jedná o práci, při které jste se inspirovali tím kterým autorem či autorkou.
A někdy se stane, že v daný okamžik budete mít stejný záměr jako někdo další :-). To se mi stalo již několikrát, prostě nápady létají i vzduchem :-).
V týdnu jsem si připravila rámeček a canvas, že si udělám stejnou technikou MIXED MEDIA obrázek.


 V sobotu měla Aida na blogu 13pasji obrázek v rámu...moře a levandule, vzpomínka na dovolenou...hrklo ve mně, ale stejně dnes přicházím se svojí verzí.



Jak jsem postupovala já? Sáhla jsem po dřevěném rámečku, kartonu, šepsovaném plátnu.


Plátno jsem nalepila na karton, vložila do rámu a několikrát jsem celé přetřela gessem. V horkém vzduchu bylo vše okamžitě suché. Texturovací gel jsem nanesla do spodní části a postupně jsem s ním i lepila útržky textu ze staré knihy, "zrcátka" měsíčnice, sušenou levanduli a jehlice borovice.
Hned za mokra jsem přestříkala Color Washem, odstínem Denim, místy pak sprejem Distress, odstínem Mermaid Lagoon a Cracked Pistachio. Zároveň jsem vsypala černé micro korálky, glitry a fragmenty.






Po zaschnutí jsem místy zlehka dobarvila tyčinkami gelatos, opět  azurovým sprejem Distress a nakonec čistou vodou, ta rozmyje větší nánosy a tak docílíte přesně toho odstínu, který se vám líbí.
Na závěr jsem vlepila papírové kytičky, sem tam otisk textového razítka a nezbytné cákance zředěným gessem a černou Color Bloom Spray. Měděný třpyt fragmentů jsem trochu zjemnila přestříknutím vintage barvami Lindys, odstínem Tawny Turquoise.


A zde je výsledek:



Necháte se inspirovat i vy?


8 komentářů:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀