27. března 2015

PL inspirace: on-line z porodnice

Tento týden je výjimečný a jiný než ostatní běžné týdny. Ano, na první pohled již v tom, že máme po 3 dílech pauzu v miniseriálu "PL Krok za krokem" a ukážu Vám tedy něco málo z mého aktuálního alba :-). Čím je ale tento týden zvláštní pro mě je fakt, že jsem právě včera povýšila v rodinné funkci a již nejsem jen máma, ale "dvojnásobná máma". Ano! Zdravím Vás všechny z porodnice, včera v brzkých ranních hodinách se mi narodila druhá holčička a z Nelinky, kterou pravidelně potkáváte na fotkách v mém albu, se stala velká sestřička :-). Dnešní článek je právě proto výjimečný a já doufám, že se Vám bude líbit :-).


Jedenáctý týden tohoto roku jsem zpracovávala těsně před porodem. Nebylo proto tolik fotek, už nebylo tolik času a tak vznikly vlastně jen dvě stránky a z toho jedna je velká třicítka. První stránka je v atypické kapse. Jedná se o plastové kapsy polovičního formátu, tedy 12*6 palců.


Tento týden jsme doma doslova odpadli. Konečně ven přišlo jaro a k nám se rozhodla dorazit viróza. To se samozřejmě projevilo na našem programu i fotkách. Spousta spánku a domácí zábava. Záchranu nám dělala papírová zvířátka z obchodu a rozhodla jsem se tak jejich reklamu využít na úvodní kartičku týdne. 
Celý týden jsme prochodili v pyžamu a tak k modrému oblečení dcerky se mi moc líbila kombinace s šedou a růžovou barvou. Stránky jsou tak hezky holčičí a něžné, ano pastelové  barvy to je moje :-). 
Pro nadpisy kartiček jsem sáhla po velice šikovné abecedě a to CHIPBOARD ALPHAS - MINT JULEP. Jedná se o samolepicí kartonové výseky se kterými se moc krásně pracuje a výsledek je úžasný. Stránky krásně sjednotí a ještě si nemusím lámat hlavu s tím, že budu muset rukou kreslit nadpisy kartiček. To je totiž pro mě asi největší noční můra a s nadpisem psaným svou rukou nejsem nikdy spokojená.


Vůbec poprvé jsem se tentokrát rozhodla, že do fotky razantněji střihnu a vyplatilo se! Výsledek se mi moc líbí. Chtěla jsem fotku o rozměrech 10*15 cm vtěsnat do dvou malých kapes a pouhé rozstřiženi vprostřed nebylo zkrátka ono. Odstřihla jsem tedy na první polovině to nepodstatné a zbytek na kartičku nalepila. 

A huráááá, konečně byl materiál, o kterém jsem věděla hned od samého začátku, že z něj bude velká třicítková stránka. 




A i když toto není jeden z dílů našeho miniseriálu, rozhodla jsem se postup tvorby této stránky vzít krok za krokem a třeba to Vám, kteří velké stránky běžně neděláte, něco málo přinese!



Podkladový papír jsem si vybrala v šedé barvě , aby vynikly detaily na papíru růžovém. Ten jsem si řezačkou nařezala na stejně silné proužky, kterým jsem otrhala okraje. Nijak pravidelně, naopak čím nepravidelnější, tím lepší pro výsledný efekt. Pomocí SNÍMATELNÉho LEPIDLa - REMOVEABLE ADHESIVE ROLLER jsem si proužky nalepila na podkladovou čtvrtku. Vybrala jsem si ze své sbírky šablonu, která se mi nejvíce zamlouvala, ale můžete zvolit libovolnou - je jich na trhu vskutku veliké množství (ŠABLONY) a jejich využitelnost je více než pestrá. Pomocí aplikátoru jsem pak aplikovala černý inkoust přes šablonu. Zvolila jsem záměrně Distress Ink, protože udělá krásný šedo-černý efekt a ten se mi hodil do barev. Šablonku doporučuji na okrajích přilepit například washi páskou, nestane se Vám tak, že se při aplikaci inkoustu posune a výsledek bude krásný. 

Po nanesení barvy jsem šablonu odstranila a přistoupila ke zdobení. Chtěla jsem stránku ve výsledku dozdobit pomocí stříbrných doplňků a napadlo mě, že krásně bude vypadat, když i vzor z šablony bude místy stříbrný. Není nic jednoduššího než vzít PERO NA EMBOSOVÁNÍ - EMBOSS PEN WRITER, stříbrný prášek a pomocí horkého embossingu si takové ozdoby vytvořit.
Vybrané šestiúhelníky jsem obtáhla embossovacím perem, posypala práškem a pomocí horkovzdušné pistole EMBOSSOVACÍ PISTOLE - HEAT TOOL zatavila. Jednoduché, ale efektní ozdoby jsou na světě.



A teď to nejnáročnější! Alespoň pro mě určitě :-). Vzor z šablony i dozdobení pomocí horkého embossování jsem měla úspěšně za sebou a teď mělo přijít na řadu přišití růžových pruhů k podkladovému papíru. 

Nutno podotknout, že i pro mě tedy byla tato stránka velkým "poprvé". Prvně v životě jsem si vyzkoušela práci s šicím strojem. Byl to tedy boj a do samého konce nebylo zcela jasné, kdo bude vítěz a kdo poražený. Už samotný akt "navlékání horní nitě" mi dal jasně najevo, že prošít papír bude možná to poslední, co s touhle mašinou zkusím. Ale díky internetu a návodu v divné řeči, který byl ke stroji přiložen, jsem nit navlékla a mohla se pustit do práce. Nejprve jsem si vše zkusila na obyčejném papíru, přeci jen už jsem v danou chvíli měla za sebou značný kus práce a zkazit to rozklepanou čárou vytvořenou mým "poprvé" na stroji jsem nechtěla. Vyzkoušela jsem tedy párkrát vedle a rukou roztřepanou jsem se do toho opřela. Má dcera mě sledovala, doslova zírala. Neustále ukazovala na ďáblův stroj a komentovala celou akci výkřiky "hůůůů hůůů" ...už ani nevím, zda mě to motivovalo k pokračování nebo mě to rozčilovalo do ruda :-). 
Ještě teď si vybavuji, jak zpocené jsem měla ruce a doufala, že nebudu muset začít od začátku - litovala jsem, že mě šicí stroj napadl až ve fázi, kdy bylo hotovo tolik práce. Příště určitě v prvním kroce vytáhnu stroj a až pak budu na projektu pracovat dál :-). Z výsledku jsem ale nadšená. Podařilo se mi udělat hned několik rovných čar a výsledek se mi líbí, takže jsem se rozhodla, že tomuto "mazlíkovi" dám šanci i příště.



A konečně už chybělo jen rozmístit fotky a stránku dozdobit. Vybrala jsem svá oblíbená razítka a washi pásky a něco málo na stránce dodělala.

Hvězdičky - ty jsem si pomocí razítka a dvou odstínů modrého inkoustu  narazila na bílou čtvrtku, vystřihla a pomocí 3D čtverečků (PĚNOVÉ ČTVEREČKY 3D - 3MM WHITE) nalepila na stránku. Díky tomu jsou na stránce vystouplé a krásně výrazné. Inkousty jsem zvolila dva - první z luxusní řady pastelových barviček RAZÍTKOVACÍ BARVA - DAUBER DUO´S, kde máte v jednom aplikátoru hned dva druhy barviček a odstíny jsou víc než krásné, druhý pak RAZÍTKOVACÍ BARVA - MERMAID - ARCHIVAL DYE.

Kruhy - též se jedná o razítko, neměla jsem však dostatečně sytý inkoust, nezanechal takový otisk, který jsem očekávala, tak jsem se rozhodla využít modrého embossovacího prášku a razítko vyembossovat. Prášek je z řady od Lindy´s Stamp Gang EMBOSSOVACÍ PRÁŠKY - TWO-TONE EMBOSSING POWDER UNDER THE BOARDWALK a i ostatní barvy v setu jsou naprosto kouzelné!

O zbytek se postaraly enamelky ve tvaru hvězdiček a stříbrná samolepka. Barevně je stránka naprosto podle mého gusta. Toto jsou barvy, které zbožňuji a strašně dobře se mi s nimi pracuje. A pokud nesedí Vám, je to naprosto normální. Jde jen o to, najít si tu "svou kombinaci", která Vás bude bavit, bude se Vám líbit a budete se muset na stránku chodit neustále dívat :-). Díky tomu vím, že to je prostě ONO.


Přeji všem krásné lepení a výjimečně se nejdu dívat do alba, ale do té maličké postýlky, která tu vedle mě stojí a v ní je kouzelně malé a roztomilé miminko, moje druhá holčička, zároveň budoucí inspirace pro tvorbu a pro foťák další velký objekt :-).






8 komentářů:

  1. Míšo, ještě jednou velká gratulace a Julince hodně zdraví! Stránky opět nádherné, sladěné!

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní stránečky, velká gratulace! Hodně štěstí do nového života a mamince aspoň nějaké klidné chvilky na tvoření ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo nejdřív velká gratulace ! Ať malá roste do zdraví a krásy .-) Mám 3 holky a je to nádherné, takže přeji ať si to taky užiješ :-)

    A PL i stránka jsou moc hezké, máš vždycky spoustu skvělých nápadů :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Miška, gratulujem zo ♥! Nech sú krásne chvíle s Julinkou zvečenené aj na papieri. PL vyšiel super!

    OdpovědětVymazat
  5. Míšo, ještě jednou velká gratulace. ♥♥ Stránky jsou opět nádherné a super barvičky!!!. Akce ,,šicí stroj" nemá chybu.☺

    OdpovědětVymazat
  6. Míšo, velká gratulace k narození holčičky... a stránka jako vždy krásně sladěná

    OdpovědětVymazat
  7. I já se přidávám do řady gratulantů, coby trojnásobná babička :-) Ať holčička krásně roste a je velkou inspirací pro tvoření. Šedo-růžová stránka je překrásná.

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasná stránka je to krásně sladěné.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀