8. ledna 2020

Scrapbook album - Tajné dvere k spomienkam

Dnes ponúkam o niečo viac fotografií ako obvykle, nakoľko by som Vám rada ukázala jeden z mojich posledných albumov v pastelových tónoch s akcentmi vínovej...


Album bol darovaný k Vianociam a nakoľko sa v ňom opakujú motívy dverí a hodín, dala som mu názov - Tajné dvere k spomienkam...

Pri tvorení albumov od základov, popr. dozdobovaní "polotovarov" osobne preferujem kraft, tmavosivé alebo čierne stránky.
Samozrejme pri svadobných albumoch je svetlosivá a kraft vhodnou alternatívou.

Práca na albume vyžaduje svoj čas a tiež trpezlivosť. Každý už má svoje vlastné triky a vychytávky. Nesmierne rada si obzerám všakovaké fotopostupy a videá, či náhodou niekto niečo nové neobjavil, alebo sa dozviem tip, ktorý nepoznám ;-)
Pri tvorbe albumov, notesov a mini kníh jednoznačne odporúčam ryhovaciu dosku, kosť a kvalitnú rezačku papiera (pozri nástroje a pomôcky).

Lepenkový výrez na obálke albumu som potiahla embossovacím práškom - v prvom rade výrez získa pevnosť a nebude pri častej manipulácii tak náchylný na poškodenie, okrem toho pekne ladí so vzorovaným papierom.

Použila som 2 rôzne papierové kolekcie a zopár kusových vzorovaných papierov. Snažím sa, aby vždy dvojstrana v knihe ladila a niesla podobné prvky či vzory.

Pri zdobení dávam pozor, aby sa vyvýšené, popr. 3D elementy nenachádzali presne oproti sebe na dvojstrane. Vzájomne by sa dotýkali a s najväčšou pravdepodobnosťou by došlo k poškodeniu.

Ak nemám k dispozícii fotografie, zdobím menej - to je asi najčastejší prípad. Ak fotografie mám, zdobím aj v ich tesnej blízkosti a tu sa núkajú rozsiahlejšie možnosti.

Magnety pri vyklápacích stránkach sú skvelou pomôckou. Stránka sa Vám pri otvorení albumu nepohybuje voľne (kedy tiež môže dôjsť k poškodeniu), ale pekne priľne k podkladu.

Šetriť kvalitným lepiacim materiálom sa taktiež neoplatí. Hotový album s množstvom rôznych stránok a úložných priestorov má svoju váhu. V albume sa bude listovať, vyťahovať, vyklápať...  Lepiaci materiál teda vskutku zohráva veľmi dôležitú úlohu.















Prajem krásny január s množstvom kreatívnych nápadov 🎨


Zo ScrapArt.cz použité produkty:

Lepiaci materiál (tekuté lepidlo, obojstranná páska)
Pohľadnicová báza (na vodopád + obálky do vreciek a úložných priestorov)


4 komentáře:

  1. Nádhera Majka. A ten kraft pristane každej farbe :-) krásne si ho prepracovala ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. Máš to moc pěkně zpracované, oceňuji čas, který věnuješ velkým projektům a také trpělivost...to jsem já odsunula na vedlejší kolej :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀