17. února 2020

Kdo si hraje...

nezlobí :-). A já si hrála s novou hračkou. Úplně tak nová není, mám ji doma už delší dobu, ale teprve nyní jsem ji rozbalila a vyzkoušela.
Nad každým novým scrapbookovým přírůstkem váhám (pokud to není láska na první pohled), hlavně pokud se to týká různých udělátek a mašinek :-). Potřebuji? Nepotřebuji?
A o co se vlastně jedná? Frame Punch Board od We R Memory Keepers. Podložka s raznicí a řezákem na výrobu různě velkých rámečků.




Nabízí se srovnání, protože můžete vše rozměřit a stříhat či řezat skalpelem, můžete použít vyřezávací šablonu, můžete si koupit sady hotových papírových rámečků,...
Vše má své pro a proti. Jenže pro tuhle hračku hovoří především rozmanitost velikostí (od 5 cm až po třicítkovou čtvrtku), dále volitelnost vnitřního výřezu, sympatické malé zaoblení rohů, velikost a váha podložky (bez rozmýšlení ji vezmete s sebou na cesty),  intuitivní používání a hlavně využití pro papíry s vlastním designem. Na co si ale musíte dávat pozor, je přesné vložení papíru do rohu pod raznici, aby vám neujel výsek růžků...chce to nácvik a grif :-).
Papíry a čtvrtky použijte ideálně do 200g, silnější čtvrtku mi to místy kousalo a raznice by asi hodně trpěla. Jo a náhradní titanový řezák je možné dokoupit samostatně...


Levá část slouží ke zhotovení rohů, začínáte s kolíčky na nejmenší velikosti. Obvod je hotový razdva, dále si navolíte šíři rámečku (tady o jednu velikost), přehodíte kolíčky, cvak, cvak cvak cvak, hotovo.


A nyní potřebujete vyříznout zbývající vnitřek...přendáte na pravou stranu, lišta do označené pozice, řezák má také vodící výčnělek, takže vše krásně sedí...fik a je to.


Vyzkoušela jsem různé gramáže papírů, také acetátovou fólii i pergamen.


Vnitřní "odpad" můžete dál kreativně využít, oříznout či nechat...štítky, etikety, podložky,...


Pokud chcete rámečky polaroidového typu, stačí na jedné straně změnit nastavení kolíčků, vycvaknout jeden roh, papír obrátit na rub a cvaknout další roh...zní to takhle asi divně, ale stačí mrknout na jedno z mnoha videí a je vám to jasné...


Tahle podložka najde široké uplatnění na mnoha různých projektech: PL, TN, layout, minialba, ...rámeček s fotkou, rámeček podklad, chrastidla, další zdobení, ...je to jen na vaší kreativitě.
Na závěr pro inspiraci jeden internetový obrázek z We R:


Za mne tedy velké ano, jsem ráda, že je v mém syslišti. A na cestě je další pomocníček...tak někdy příště :-).
Nezapomeňte mrknout do obchodu, třeba objevíte hračku pro vás...

1 komentář:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀