3. prosince 2018

Nezbytná drobnost

Mezi vánočními dárky pod stromečkem nesmí chybět knížky...a do knížky potřebujeme co? Záložku.
Tak tedy tahle maličkost byla (a ještě bude) předmětem mého aktuálního tvoření a já jdu s kůží na trh :-).




V týdnu jsem si připravila vyřezané kruhy na zdobení. Když už jsem byla v přípravách, nařezala jsem si i pruhy jednobarevných kartonů a scrapbookových papírů s jemnými vzory. Původním plánem bylo vytvořit kruhové ozdoby-visačky, ale zase se to nějak zvrtlo. Neplánovat se zarylo hluboko do podvědomí :-)


Vybrala jsem si ty nejméně výrazné papíry, to proto, aby se na ně dobře tisklo a šly vrstvit další textury, inkousty a barvy.


V prvním případě je razítko přímo na podkladu, okolí motivu je doplněno distress inky a rozmývatelnými pastelkami s inkoustovým jádrem. Pro druhou záložku jsem natiskla motiv na akvarelovou čtvrtku. V horní části je vyseknut motivek vloček prostorovou raznicí. S bílým podkladem krásně vynikne.



Vločky se mi hodily k bílým průchodkám, které jsem ulovila ve výprodeji


Lepení bylo zkouškou trpělivosti. Větší rovné části oboustranně lepící páskou, drobné části tekutým lepidlem. V obchodě je v kategorii lepidel pořád výběr, určitě stojí za vyzkoušení.




 


Záložky jsem přestříkla akrylovým matným lakem.
To byly dospělácké vlaštovky, dětské klučíčí čekají na vybarvení a zkompletování, abych mohla včas zabalit spolu s knížkami.






4 komentáře:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀