26. října 2017

Vánoční růžovění.

Už před rokem jsem zkusila vytvořit pár růžových kousků s vánoční tématikou a dnes přidám další – letošní růžové Vánoce.

Začínám zase s jelenem, trochu romanticky, trochu v moderním stylu, částečně ze zbytků a nepatrně mixed media. Zase jsem listovala papíry z kolekce Kaisercraft Silver Bells a ruka mi šla najisto po růžové, s jemným vzorem vloček.

K bílému čtvercovému základu přání jsem nachystala 2 ks čtvrtky formátu 13 × 13 cm a začala jsem razítkovat podklad na první přání. Pak přišlo na řadu několik cákanců černým a bílým gessem.
Ve volné chvíli, kdy mi barvy schly jsem našla vhodné zbytkové papíry, utrhla jsem okraje akvarelového papíru, přichytila k podkladu washi páskami, pak jsem nalepila kousek vlnité lepenky a krajku. Okraje akvarelového útržku jsem jako obvykle přišila, vše jsem zajistila svorkou a přidala jsem filcovou sněhovou vločku. Jako poslední vrstvu jsem umístila otisk razítka s jelenem (podlepen 3D pěnovými čtverečky) a ovázala jsem ho zlatou nití. 
K přilnutí okrajů při lepení používám velmi často kovové klipsy. Pokud nemám přání vrstvené, putuje na noc mezi listy pohádkové knihy Český Honza, plastičtější přání nechávám vysychat "oklipsované" :)

Druhé přání působí také romanticky a díky fotografii i trochu starobyle. Použila jsem jemnou bílou krajku, kontrast tvoří širší pruh přírodně hnědé vlnité lepenky, kterou jsem tentokrát vypreparovala z krabice. Nalepila jsem vytištěnou opatinovanou fotku a na ni přidala výsek s vločkami. 
Do rohu fotografie jsem přilepila otisk razítka vánoční hvězdy na vellum papíře, vytvořený technikou horkého embossu za použití embossovacího prášku a pistole... 

...a dozdobila jsem dřevěnými hvězdami, flitrami a drobnými půlperličkami.

Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:
scrapbookové papíry Kaisercraft Silver Bells
sada filcových sněhových vloček
akvarelové barvy prima marketing
sada vánočních svorek BoBunny
kovové klipsy Heidi Swapp
embossovací prášek (detailní bílý)
3D pěnové lepicí čtverečky

4 komentáře:

  1. Soňko, krásné a šmrncovní. Vánoční hvězda jako z ledu👍. Nádhera!!!❤

    OdpovědětVymazat
  2. Tá staroružová kombinácia s natur hnedou je nádherná ❤

    OdpovědětVymazat
  3. barevná kombinace je skvělá a pro jeleny a vintage styl mám slabost

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀