18. září 2017

Hraní pro pošmourné dny

Prší a fučí...doma je přítmí i ve dne, podzim je tu předčasně. Sedím u stolu, hraji si s barvičkami a vybarvuji obrázky.Na podložce mám vždy ještě čistý papír, kterým si práci podkládám. Když skončím, papír nevyhazuji, třeba se bude hodit. Skoro vždy tomu tak je. Někdy se dá použít jak je, někdy stačí něco málo přidat, například na tisky nebo výřezy úplně ideální. I ze zbytků a odpadu tak mám podklad třeba pro přáníčka.




Touto čtvrtkou jsem snímala přebytečnou barvu:


Přemalovala jsem ji dalšími barvami...celou plochu jsem odmočila vodou, vysušila papírovou utěrkou, místy jsem další barvu zapouštěla, jinde doplnila další vrstvou:


Další čtvrtku jsem sjednotila akvarelovou barvou, kterou jsem odmočila z palety, špína jako venku, tak sem tam nějaký pastelový tón a po zaschnutí rozstříknuté kapky barvou i vodou. Drápance jsem vytvořila obráceným štětcem.


První myšlenka patřila listům, natisknout, vyříznout. Chtěla jsem použít nějakou hnědou či oranžovou obrysovou linku, ale nakonec zvítězilo bílé embossování. Má evokovat ojínění ( :-) doufám, že si na něj ještě nějakou dobu počkáme).


Ořízla jsem na řezačce formáty a jednotlivé listy jsem vyřízla pomocí šablony na Big Shotu.


Teď přišlo další hraní s barvami, vkládala jsem jednotlivé listy a hledala nejlepší řešení celkové barevné kompozice. Aby barvy ladily, aby byl zajímavý kontrast bez dalšího zásahu, ...


Možností se nabízelo několik: ponechat jen tisk, vyměnit tvary na způsob intarzie, vytvořit 3D efekt za pomoci oboustranné pásky či koleček, vyzdvihnout část listu, ...



Následovala další krátká hra s barevnými podklady a také s barevností základů přání. Nejvíc se mi zamlouval kraft papír, ale ani smetanový základ nevypadal špatně...bílá moc zářila, použila jsem ji jen na úzký rámeček.
Místo samotných listů tedy nakonec přáníčka, použití je pro mne zatím velká neznámá. Proto opět bez textu...





A teď si jdu konečně vyřezat jen samotné listy...do zásoby :-) 





7 komentářů:

  1. Olinko, nádherné!!! Pozadí (a nejen to) je naprosto dokonalé. 👏❤

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam mňam, asi nutně potřebuji velké listy. Mám jen malé...ale tohle je mazec. Palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
  3. Díky moc, taky řežu malé listy...některé Timovy hračky jsou asi jen po radost :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvostné kúsky! Úžasné podklady ❤

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní barevné řádění, supeeeer :)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀