7. července 2016

Léto, moře, pláž...

Krásné letní počasí přímo vybízí k užívání si dovolené. Nechala jsem se také trochu unášet mořem, písčitou pláží a lenošením i když jen v myšlenkách a z domova... Ale pohoda a lenošení k vám z dnešního příspěvku doufám doputuje, ať už jste v práci nebo kdekoli jinde.

Tentokrát jsem si vyzkoušela udělat pozadí s mořem pomocí barevného papíru, Distress Inků a bílé akrylové barvy/gessa. Jinak lze samozřejmě použít scrapbookové čtvrtky, například Coastal Escape KaiserCraft.
Nejdřív jsem si ručně z tvrdšího papíru vystřihla nepravidelnou vlnovku. Tu jsem pak přikládala na papír jako šablonu a podle ní jsem nanášela distressky. Šablonu jsem zase posunula, pootočila a opět kousek nabarvila až vznikly základy vln. Pak jsem už jen špejlí dělala otisky bílou akrylovou barvou podél nabarveného okraje a vytvořila jsem tak pěnu jednotlivých vlnek. Na pláž se mi výborně hodil akvarelový papír nabarvený akvarelkami béžovou a zlatou barvou. Zlatá je krásně třpytivá a písčitá pláž je skoro "jako živá" (bohužel se mi nepodařilo to viditelně nafotit). Jako přechod moře a vody mi výborně posloužilo utržení okraje papíru "pláže".
Přání jsem doladila do letní pohody, přilepila jsem akvarelkami vybarvený otisk razítka, kousek stočeného provázku a hlavně opravdovou mořskou mušli a hvězdici. Mušlička je docela plochá, takže se pak bez problémů vejde do obálky. Pak jsem dolepila ještě pár fliter a vlajku s textem.

U dalšího přání jsem vytvořila moře trochu jinak, použila jsem pouze nabarvené akvarelové čtvrtky po okrajích otrhané... Razítko jsem vybarvila pomocí akvarelových pastelek a na zdobení jsem přidala papírové květy, do provázku smotaný krepový papír a bílé tekuté enamelky.


Užívejte si krásné léto... :)


2 komentáře:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀