28. července 2016

Dočkaly se dokončení...

...konečně... Přišlo na řadu dokončení testovacích kartiček, na kterých jsem zkoušela akvarelové barvy, tedy aspoň část testovacích kartiček. K dalším se vrátím někdy příště... Vzala jsem do ruky prozatím 2 srdíčkové, romantické. Jsou k sobě jako den a noc, jedna s černým srdcem, jedna s bílým a k dokončení a zpracování do konečného přání je potřeba velmi málo.
Motiv vytvořený technikou horkého embossu (tzn. vytvořený zapečením embossovacích prášků pomocí pistole) je ve spojení s akvarelkami dostatečně výrazný, takže už jsem jen "dolaďovala".
A k tak romantickému motivu jsem musela aspoň u prvního přání přidat květy. Jeden decentní květ, jen samolepku a pak papírovou kytičku. Tu jsem ještě doplnila o výsek větvičky z fialového jemně strukturovaného papíru. Na text jsem použila vellum papír a pokaždé se divím, kolik umí i malý proužek tohoto materiálu udělat "parády". Pokud také rádi používáte vellum, tak víte, že je problém ho přilepovat. Lepidlo i gelové lepicí tečky prosvítají a je potřeba je něčím zvrchu "zamaskovat". Já jsem to vyřešila jinak a vellum proužek jsem ustřihla delší, okraje jsem zahnula a přilepila k zadní části karty a pak jsem ještě po okrajích z lícu proužek přišila. Výsledek 2v1, okrajové zdobení prošitím je zároveň praktické ;)
Přidala jsem ještě flitry a bílé tekuté enamelky a první přání je dokončeno.

U druhého přání jsem štítek s textem také přišila. Myslím, že pro efekt stačí prošít i jen malý kousek. Pak jsem ozdobila zlacenou puntíkatou washi páskou, ozdobnou šňůrkou twine duo, tu jsem přichytila pomocí srdíčkové svorky a na řadu opět přišly tekuté enamelky.
V jednoduchosti je krása a ani nemusíme vrstvit hromady materiálu. Tím ale vrstvení rozhodně nezavrhuji a ráda se k němu příště zase vrátím. Clean and simple styl se mi sice moc líbí, ale ráda přidávám sem ozdůbku, tam hřebíček a výsledek tak málokdy zůstane "čistý a jednoduchý" :)

Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:
akvarelové barvy


5 komentářů:

  1. Moc pěkná přáníčka. Vellum používám moc ráda (i díky němu jsem objevila scrap) a s nenápadným přichycením stále bojuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Prima využití testovacích kartiček...někdy to jsou doslova poklady a já jsem vždy ráda, když mám kam sáhnout na nějakou rychlovku :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ozaj skvelé využitie testovacích kartičiek, nádherné kúsky vznikli Soni ❤

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo šikovné využíti, uplne parádní jsou!

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀