6. června 2016

Víkend s Monou

Pokud mne nějaká témata inspirují a baví, zkouším další varianty a možnosti.Ne jinak tomu bylo s inspirací renesačním uměním, natiskala jsem si různé motivy na obarvené podkladové papíry, vytvořila jsem si různé doplňky a těšila jsem se, co nového vytvořím. Co vytvořím je ale až na dalším místě, na prvním je vždy samotné tvoření...baví mne CESTA k cíli.
A na cestičku vás dnes opět pozvu, bude nás provázet i Mona Lisa :-) .




Minulý víkend jsem si vytvořila zápisník s ornamentálním vzorem na deskách, práce byla rychlá, v akci šablona a pasta, krajky, černé gesso a Timovy Crayons s Art Alchemy od Primy.



Metalické akrylové barvy vytvářejí krásný povrch, ale focení je oříšek...barevné tóny se proměňují pod různými úhly, někdy zachytím v hledáčku i to, čeho si vůbec nevšimnu při běžném pohledu.
Protože jsem měla nachystaný na zdobení i další blok, pustila jsem se znovu do práce.


Embossovaný povrch jsem ozvláštnila nalepením řídké gázoviny.


Lepidlu jsem musela dát čas na zaschnutí, obarvila jsem si zatím křídový papír inkousty Adirondack a potiskala razítky.


Obraz potřeboval patřičný rám...ke slovu přišla vyřezávací šablona, karton, Big Shot, černé gesso a opět akrylové metalické barvy. A zkoušení, co bude vypadat v rámečku nejlépe.



Teprve podle barevnosti motivu v rámečku jsem vybrala jednotlivé odstíny barev pro desky zápisníku. Někdo asi dává při natírání přednost štětcům, ale já se ráda dotýkám barev prsty. Daleko lépe odhadnu množství barvy na zatírání, přebytek hned můžu smáznout dalším prstem...



Na rohy desek jsem nalepila kovové komponenty, opět máznutí patinou a pár kamínků na osvěžení...jsem ve finále.


Rozhodování bylo ale delší, vytvořila jsem i další variantu a ta teď čeká na uplatnění v dalším projektu. Rámeček koresponduje s tvarem razítka, vytvořila jsem ho z prýmku a doplnila výřezem. Barvy stejné, základ černý a více třpytu kamínků.




Dnešní inspirace je u konce, uvidím, kam poputují myšlenky během týdne...mějte se hezky a budu se zase těšit.


7 komentářů:

  1. Olinka, je to nádhera prenádherná! Úžasné mixed media kúsky!! ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  2. Neuvěřitelné. Zkrátka umělecká díla ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Pecka!!! A jak už napsala Monča, umělecká díla 👏 ❤

    OdpovědětVymazat
  4. Olinko, paráda. Koukám, že vlna Tě stále drží a vznikají další, krásná dílka. Dáma dole je teda vyšperkovaná...jsi si teda vyhrála. Moc krásné. ❤

    OdpovědětVymazat
  5. Umění a historie mě nenechává chladnou a tak tu slintám s otevřenou pusou, ...je to nádhera. Leonardo by byl poctěn ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za zastavení a komentáře, bločky mne pohltily, ale co s nimi, že? :-)))

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀