30. června 2016

Přání s šikmou "harmonikou"...

Hurá, čtvrtek je tu a s ním nová inspirace s mým podpisem ;) 
Tak jsem zase jednou brouzdala po internetu (je to takový můj večerní rituál, chvilka kdy se rozkoukávám před tím, než začnu doopravdy a naplno pracovat) a zalíbilo se mi přání trochu 3D, na pohled zajímavé a ne až tak složité. A já jsem ho zkrátka musela vyzkoušet... Použita je "harmonika", jen přehyby na jednu a na druhou stranu nemají stejnou šířku. Nějaký nákres jsem sice také objevila, ale všechno bylo uvedeno v palcích a celkově se mi to moc nezamlouvalo. Vytvořila jsem proto 2 typy přání (A6 na šířku a čtvercové přání) a pokud rozkliknete příspěvek, uvidíte i rozkreslení včetně rozměrů, které jsem si vytvořila přímo na míru a hlavně v centimetrech, kterým rozumíme :D
Jelikož nejsem žádný excelentní matematik, než jsem se odvážila střihnout do scrapbookové čtvrtky, dost dlouho mi to trvalo. Vytvářela jsem šablony z papíru, mnohokrát jsem přeměřovala a šablony zkoušela, aby vše "sedlo" jak má. Výsledky svého snažení přikládám níže.

Jako první uvádím rozměry, které se hodí na základ přání A6 naležato.

Podle tohoto rozkresu jsem vytvořila narozeninové přání s jemně modrým pruhovaným podkladem. Při práci jsem tentokrát tolik nefotila... Ono co se týká postupu, tak ani není moc co fotit ;)
Ustřihla jsem si podkladový papír, na něj jsem přilepila "harmoniku" (vystřižený, narýhovaný a ohnutý papír) a krajku a ručně jsem obšila okraje, do rohu jsem otiskla razítko a zbytek dozdobila flitrami, chipboardem, lístky z krepového papíru, provázkem a ozdobnou svorkou...
 ...a zase jeden detail...

Druhý rozkres jsem vytvořila pro přání A6 na výšku.
U všech typů si samozřejmě můžete měnit výšku podle toho, jak potřebujete. Můžete ji natáhnout třeba přes celou velikost přání. Mně se ale víc líbí, pokud je harmonika jen na části formátu... Pokud použijete oboustrannou čtvrtku, můžete harmoniku víc zkosit (odměřit od pravého horního okraje třeba jen 2 cm). Čím bude čtvrtka ustřižená šikměji, tím větší plocha spodního designu papíru bude vidět).

Třetí typ přání jsem zvolila pro svůj oblíbený čtvercový formát rozměru 13,5 × 13,5 cm.
Pomocí této šablony jsem vytvořila svatební přání se starou fotografií snoubenců. Na harmoniku jsem se rozhodla použít úžasný vellum papír. Opět jsem nalepila harmoniku na podkladový papír, hranu jsem překryla stuhou, okraje jsou ručně obšité. Do kruhového rámečku jsem umístila historickou fotografii a dozdobila jsem papírovými květy, washi páskou, skleněnou čočkou (návod na výrobu si můžete nalistovat zde) a tekutými enamelkami. Do středu béžové květiny jsem umístila svorku.

Použitý materiál z e-shopu ScrapArt:

8 komentářů:

  1. No krásny efekt Soni! Pohľadnice sú ozaj efektné ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Jak píše Majka, krásný efekt a tvůj návod přijde určitě vhod. Moc hezká přání! ❤

    OdpovědětVymazat
  3. Moc zajímavá přáníčka, skvělý návod.

    OdpovědětVymazat
  4. To je skvělý efekt!! A to vellum vypadá ještě lépe!! Nádhera a tak jednoduché!!

    OdpovědětVymazat
  5. Vynikajúci nápad idem vyskúšať...potrebujem čosi na possledný školský deň pre panie do "družiny...:) Vďaka za inšpiráciu...:)
    a...čosi som a ...ráno spravím videjko a hodím to na FB : intensememories . Ešte raz veľké díííík. :) Alena

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀