27. června 2016

Nápady kolem nás

Některá řešení bývají překvapivě velice jednoduchá.
Konec školního roku je vždy hektický a na soukromé počiny není téměř žádný čas. Přemýšlela jsem, jaký další projekt představím...hlavu jsem měla plnou rozkvetlých máků, v ruce nové razítko, ale i starší s podobným motivem se hlásila o slovo. Ale nemohla jsem se rozhoupat ke tvoření. Bylo horko a nechtělo se mi dělat vůbec nic, jen se dobře vyspat a to nešlo. Přijeli vnoučci a přivezli dárek: pár školkových výkresů, které dostali domů. Jeden obrázek mi hned padl do oka, hmmm, skoro steampunk :-) a taky mixed media...
okamžitě jsem viděla skvělé pozadí pro nový layout.


Na nic jsem nečekala a myšlenku jsem musela zrealizovat.



Měla bych ale nejdříve představit i vám dílko mladšího vnoučka:



Nejprve jsem viděla jen zajímavou kompozici, ale při podrobném zkoumání jsem si všimla i očiček, nejspíš to je nějaký dráček, kterého mají kluci na tričkách. Tenhle moloch se mi skvěle hodil k pouťovým fotografiím. Cetky, blýskavé balení a chapadla, která lákají dětské dušičky. Jak mají odolat? Naši kluci odolávají lehce, vždy setrvají nejdéle a opakovaně na jediné atrakci, v patrovém domku plném míčků, šplhadel a skluzavek.
Stačilo tedy vybrat vhodnou fotku, malinko doplnit kruhové motivy a nezbytný text. Během chvilky bylo hotovo.



Výkres byl formátu A3, upravila jsem na čtvercový formát, ale využila jsem vše. Ze zbytku jsem vysekla několik kruhů a podpis jsem vystřihla a přidala k nápisu.



Žádné velké zdobení, chtěla jsem, aby byl obrázek co nejvíce zachován. Zbývalo vybrat podklad-rámování stránky. U rámečků se to má tak: neuděláte chybu, když zvolíte barvu, která se vyskytuje na ploše 
v nejmenší míře. Vyzkoušela jsem i doplňkovou barvu k převládající červené. Ale žlutá nejspíš zvítězí, zatím je zkusmo, protože bude záležet na další stránce, aby listy v albu byly sjednocené.



Tak co, necháte se inspirovat? Nebo všechny školní výkresy skončí v deskách na dně skříně? Já sama jsem si při nedávném stěhování dala stranou obrázky, které opravdu dlouhý čas byly založené a teprve nyní jsem viděla, jak báječně se budou moci zakomponovat do nějakého projektu. 
A možná, že by se vám hodilo i něco z obchůdku, ještě pár dní jsou předprázdninové slevy.



7 komentářů:

  1. Oli, super stránka a vnouček je šikulka. 👍

    OdpovědětVymazat
  2. Super, že by náš budoucí Pablo Picasso ? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasné! Zkusím prohrabat složky ... ☺

    OdpovědětVymazat
  4. No tak to je mazec!! Olinka, úžasná stránka, okrem toho krásna pamiatka, skvelé prevedenie ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  5. Naprostá bomba a vnouček je šikula ❤

    OdpovědětVymazat
  6. Děvčata, děkuji...je to takové dva v jednom a přišlo mi to jako skvělý nápad, protože se málokdy vracíme k nějakým hitorickým malůvkám, maximálně se dojímáme při úklidu. Takhle je máme pěkně pohromadě :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀