13. června 2016

Maják na konci světa

Maják na konci světa nebo alespoň na krásném místě daleko od turistického ruchu bych brala jako vhodné místo pro dovolenou. Letos na maják nedojde, ale stejně je pro mne symbolem dovolené u moře, objevil se tedy jako hlavní motiv titulní stránky cestovatelského alba a já vám ji dnes představím.
Prázdniny za dveřmi, byl tedy nejvyšší čas vybrat destinaci a přichystat si album. Zvolila jsem si kartonové se spirálovou vazbou...uvidím, zda budou stránky stačit. Vždy ale jdou přidat další skládačky a obálky, v opačném případě, když by se stalo, že budu mít málo materiálu (fotek mám ale opravdu hodně vždy), bude o to více zdobení.




Tentokrát jsem hned při prvním pohledu na sadu SAIL AWAY od CAISERCRAFT věděla, že ji použiju na album. Typická barevnost, možnosti stříhání motivů, ideální volba. Chtěla jsem, aby nosným prvkem byla sada, proto jsem ani nepřemýšlela nad tím, že bych jakkoli upravovala craft základ, nechala jsem ho v původní podobě. A bude tomu tak i uvnitř.


Ke kartonovému výseku růžice jsem si vyrobila doplněk ze stočeného provázku, který jsem potiskla a vybarvila. Modrobílý kroucený provázek je neodmyslitelný, rámování je na mnoha mých projektech. Jemná gázovina imituje rybářské sítě. Mohla bych ihned doplnit i mušličkami, ale počkám si na autentické z místa pobytu :-) . Razítkování střídmé a jeden racek...stačí. V poslední době se mi přestávají  líbit přezdobené projekty. Přidávat se může vždy, ale s ubíráním je to horší.


Na přízdobu jsem si vystřihla visačky a doplnila kovovými průchodkami.



Korková samolepící písmena jsem nejprve sestavila do nápisu na pravítku. Je to dobrý tip na správné umístění...můžete hledat to nejlepší kompoziční řešení. Jste-li spokojeni, stačí přilípnout vršky, odloupnout z pravítka a dolepit.



Album má hotovou přední a zadní stranu, jestli budu brát s sebou na dovolenou ještě nevím, nechci být limitována váhou zavazadla do letadla a tak nejspíš tvoření zůstane doma, budu si psát jen poznámky.




A jak to máte s cestovními deníky vy? Berete s sebou nebo raději tvoříte v klidu domova?



12 komentářů:

  1. Parádní deník, Oli. Námořnické motivy mám moc ráda...nejenom ve scrapu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Je úžasný, cestovateľská tematika a akcenty s morskými motívmi, farby, ktorých si sa držala... no čarovný kúsok!! ❤

    OdpovědětVymazat
  3. Krása! Iste bude plný skvelých spomienok! Ja si denník ani album so sebou nenosím, ale keby som zabudla foťák...ejha, to by už bola iná katastrofa! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano :-) , já vždy beru foťáky dva...a komické je, když blízcí při prohlížení fotografií řeknou: to jsme byli na takové hezké dovolené?

      Vymazat
  4. Námořnický styl prostě nikdy nezklame!! Nádhera!!

    OdpovědětVymazat
  5. Olinkooooo! Tak tohle je ten nejúžasnější dovolenkový deník, který jsem kdy viděla!!! Máš to nádherné a ten stočený provázek? Bomba! Pozdravuj Ulcinj ... před hooodně lety jsem tam byla na dovolené, deník bych asi ještě našla, nádherné místo. Nejvíc mě bavila ta multikulturnost a troje velká náboženství v jednom městě. Užij si to!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, je to jen výběr papírů, sada je super...jinak tam vlastně nic není. A za výběr destinace může moje multikulturní dcera :-), tak snad bude vše OK

      Vymazat
  6. Oli je to naaadhera a hned bych jela taky. Uplne geniální využíti provázku a ten námořnický provaz je top. Já deník dost zvazuji. Jedeme prvne k mori a chci udělat Sn@p album jen váhám zda vzít selphy a dělat v průběhu, když budou deti přes poledne s tátou spat :-D nebo si jen psát deník. Hmmmm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, kdybych měla malou tiskárnu a malé spací děti, nejspíš bych s sebou brala, protože bych využila čas. Takhle budu doufat, že když mám deník připravený, po návratu snad brzy zrealizuji vnitřek.

      Vymazat
  7. Haha, Míšo, stejné dilema, nicméně po obědě spící dítě jen jedno a jestli vůbec usne....

    OdpovědětVymazat
  8. Haha, Míšo, stejné dilema, nicméně po obědě spící dítě jen jedno a jestli vůbec usne....

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné!!!!! 😍 Provázková růžice je famózní tak jako i ostatní doplňky jako gázovina.... úžasná vychytávka s pravítkem...👏

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀