8. dubna 2016

Vodopády v PL

Krásný pátek!

Také už se těšíte na víkend? Já moc! Ale než si budeme užívat víkendové radovánky, mám tu pro vás jednu PL inspiraci. Tentokrát opět z roku 2011, kdy zpětně zpracovávám fotky našeho Marti od doby, co se narodil.


Tento týden jsem pojala dost "sladce", protože se tu prolíná růžová a světlounce modrá barva (a taky ta naše příšerná červená sedačka), ale k tomu miminku se to prostě hodí.
Na pomoc titulní stránce jsem tentokrát "zavolala" i BigShot, na kterém jsem z růžového SB papíru vyřízla ozdobný oblouček. Kartičky jsem tentokrát mixovala z různých kolekcí a také jsem sáhla i do odstřižků. No a nesmí chybět - tentokrát stříbrná - rozetka.

Jelikož jsme měli tento týden hezké fotky od mého bráchy, tak mi bylo líto je do alba nedat, ale bylo jich opravdu hodně. A tak jsem si řekla, že když už mám Fuse a náhradní "vodopádové" kapsy, tak zkusím do tohoto týdne zakomponovat "vodopád" ... Neee, nebojte se - nepolívala jsem si své PL vodou (i když už se mi podařilo na jednom srazu polít si celou hotovou kapsu kafem :D) ...

Navrstvila jsem celkem tři náhradní kapsy o velikosti 4x6 a opravdu dloooouho jsem dumala, jak vlastně ten vodopád ke kapse přitavit tak, abych si nezničila tu kapsu pod tím a abych i do ní mohla dát nějakou kartičku (původně jsem tam chtěla mít fotku, ale raději jsem zvolila neutrální kartičku, protože tato kapsa prosvítá nahoře u okraje asi 1 cm pod tím vodopádem). Problém byl, že se mi nepodařilo najít pořádný návod na to, jak vlastně výrobce zamýšlel použití tohoto vodopádu. Ale z článků a popisů mi vycházelo, že se prostě každá ta kapsa nataví na kapsu pod vodopádem, což ale znemožní použití té kapsy pod tím.

Takže jsem nakonec poskládala kapsy na sebe tak, aby se daly na sebe vzájemně natavit a zároveň, aby mi stačilo pak natavit celý tento systém na horní část kapsy pod vodopádem. U tohoto je důležité si pak kapsu "vyložit" nějakým kartonem, abyste si jí nesvařili nahoře dohromady :-).


Tady už vidíte, jak vypadá celý svařený systém ... bohužel to byl takový pokus omyl, tak jsem ani nefotila přesný návod, ale určitě se nějakého návodu dočkáte, až si skládání "vodopádu" trochu osvojím :-).

Psaní journalingu do určitého tvaru na kartičce je skvělým způsobem, jak kartičku ozvláštnit. Jen musíte trochu plánovat, kolik textu se vám tam vejde. Můžete si text předepsat obyčejnou tužkou, ale já většinou píšu a píšu a když se blížím k závěru, tak text trochu upravuji, abych se vešla.

U této kartičky jsem opět použila vyřezávací šablonu stejnou, jako na úvodní kartičku. Text a barva na této kartičce mi neseděly barevně, tak jsem je přelepila. Jinak ozdůbky (samolepky) jsou nejčastěji z kolekce od Simple Stories Oh baby. Jsou moc hezké, v pastelových, tlumených barvách.

S čím bojuji asi nejvíc je to, že když mám nějakou chipboardovou abecedu a potřebuji udělat nápis s diakritikou, tak to prostě nedám, protože do těchhle tvrdých písmenek se strašně špatně stříhá. Tak jsem to prostě nechala bez diakritiky.

Zde je trochu netradiční rámeček, ke kterému mě inspirovala Janička Bennett - ona je ve stříhání mistr :-)

A na řadu přišla také razítkovací abeceda ...


Poslední kartička je schovávačka, kam jsem schovala fotku, jak mě Marťa "vysává" :-) A neodpustila jsem si vyšité srdíčko :-)

Spodní fotka dostala "záložku", aby se dala v pohodě vysunout ...

Tak to byly další vzpomínky na náš rok 2011 ... A co vy - pouštíte se ve zpracovávání vašich fotek také do minulosti? A jak se vám daří psát journaling? Mě hodně pomáhají fotky a člověk si pak snáze vybaví danou situaci, ale jinak žádné extra detailní poznámky nemám. Na jednu stranu nemusím tolik psát, na druhou stranu mě trochu mrzí, že nemám přesně zaznamenány takové věci jako první zoubek, první krok, první lahvička mlíčka apod.
Přeji vám krásný pátek a nadcházející víkend!

4 komentáře:

  1. Ako tradične, krásne, roztomilé a detailne prepracované stránky ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné, že ses pustila do roku 2011. Tvoje ukázky mě motivují, abych konečně taky začala 😊

    OdpovědětVymazat
  3. jsi dobrá!! 2011, to máme stejný rok, který se snažíme zaznamenat .. máš to krásně ňuňací!

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀