27. listopadu 2015

22.díl PL krok za krokem: Antistresový PL aneb omalovánky v hlavní roli!

Tak schválně, kdo z nás, lepilů a tvořilů, nezná antistresové omalovánky, nebo-li omalovánky pro dospělé (nehledejte za tím žádné neslušnosti :-D )? Vždy, když sem o nich slyšela, napadlo mě "tak ten asi nemá co dělat, že si ještě po večerech maluje". Na druhou stranu, já si po večerech lepím a rozhodně to neznamená, že nemám co dělat :-). A tak jsem si udělala večer, kdy jsem si prostě vybarvovala. Arteterapie, proč to nezkusit? JENŽE! Strávila jsem krásný večer se seriálem, pastelkama a nádherným výsledkem a najednou to přišlo. To to mám jako uklidit do šuplíku a konec? Tak to tedy ne. Když už schovávám lístky ze ZOO, divadel a dokonce i nudné letáky, přeci nevyhodím celý večer. Takže jsem se rozhodla, že si obrázek založím do PL. Nakonec jsem neudělala jen dírky děrovačkou a nezaložila, ale s omalovánkou jsem si trochu pohrála. Vítejte u dalšího dílu... aneb jak si zpestřit PL nebo prostě "jak skloubit vášeň pro omalovánky a PL tvorbu"!


K mé radosti se ke mně nedonesly jen obyčejné omalovánky, ale překrásná kniha Secret Garden, která je plná překrásných motivů. A jak název napovídá, zahrada je tedy plná a plná přírody a krásných náčrtů. A protože to byla již druhá "omalovánka" a já ji plánovala do alba, okopírovala jsem si z knížky potřebné obrázky na příjemný "natur" papír a mohlo se jít na věc.

V první řadě jsem si vybrala stránku v albu, kterou budu chtít "zomalovánkovat". Naprosto jasnou volbou tedy byla návštěva botanické zahrady aneb zahrada (botanická) k zahradě (ta Secret) sedá.

Z obrázků jsem okopírovala listnatou mandalu, která je na obrázku jako třetí v pořadí. Tu jsem nejprve rozstřihala na jednotlivé části a pak vybarvovala a vybravovala.


Jelikož jsem měla zálusk na jednu velkou třicítku, musela jsem veškeré fotky i text nacpat na jednu stránku. Úkol, pro mě, nelehký. Nakonec se zdařilo.


A tady je výsledek! 


Stránka s kapsami se Vám může zdát jako atypické rozvržení, ale není. Naopak je to ta nejobyčejnější kapsa, kterou znáte, a to Design A. 


Středovou kartičku 10*15cm jsem totiž pomoci FUSE přitavila ke klasickým dvěma malým kapsám, které pod touto úvodní kartičkou jsou


Tam jsem schovala vstupenky z botanické a krátký článek o výstavě, kterou každoročně navštěvujeme.


Nejprve jsem byla přesvědčená o tom, že vystřihám pár lístečků, které vybarvím a občas nějaký pohodím na kartičku. A jak vidíte, došlo to dokonce až k dýním :-D. Ale na druhou stranu kdy jindy mít album tak trošku infantilní než teď. Za třicet let to asi pojmu jinak :-D.


Stránky jsou ještě ze začátku podzimu, kdy bylo listí všech barev a byla k vidění dokonce i zelená, to už se nám dnes sotva poštěstí. 
Fotky jsem na dvou kartičkách pastelkou orámovala, většinou jsem je maličko vystínovala, aby pasovaly k omalovánkovému designu. Na následující kartičce i tak vyzbylo prázdné místo, tak jsem do něj vložila hřebíček "This was fun!"


Kdo mé album trochu znáte tak už asi víte, že jsem milovnice velkých fotek. Poslední dobou kolážuji jen minimálně, protože je mi těch mini pidi fotek líto. Raději je tedy obětuji a udělám jednu větší. I tak jsem na ni nalepila alespoň kousíček toho omalovánkového šílenství.


A když už dýně, tak proč ne košík s jablky :-D. Ale pozor, on tam opravdu byl, akorát byl asi o metr vedle Nelinky a do záběru už se nevešel ;-).


A protože mandala byla opravdu veliká, zbyla fůra krásných lístečků na velkou stránku. Pojala jsem ji minimalisticky, protože k barevnému pozadí ta bílá sedí jak poklice na hrnec. 



Takže tři fotky, pár lístečků a transparentní výsek "today".


Na závěr už jen jedno rychlé přáníčko! Když už se s těmi omalovánkami tak "mazlíme", pojďte je využít a krásně vymazlené zrecyklovat. Já z něj udělala přání, které bude čekat na následující Valentýn :-). S manželem ho totiž neslavíme, ale stejně to žádnému z nás nedá a vždy něco malého připravíme. A tohle je přesně pro nás. Na srdíčka mě neužije, a když jsem viděla ty brouky, bylo hned rozhodnuto :-).


Mějte se krásně a za týden "na přečtenou"




9 komentářů:

  1. Super nápad, Míšo :) To je skvělá kombinace relaxu a praktického využití :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne vyuziti omalovanek :) ja se priznam,ze mi opravdu prijdou jako ztrata casu :) to budu radsi vysivat listecky a vlocky povecerech :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krasne, musim uznat, ze to prani je fakt super. Ja brouky nesnasim, ale tohle je fakt originalni. Ja ho dat priteli, tak se me zepta, jestli je taky tak osklivy, jako ti brouci..:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Míšo super, omalovánek mám několik...Tajemná zahrada, Čarovný les, Proměny zvířat, Antistresové omalovánky pro dospělé. Tohle využití je perfektní!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Woow! Já když viděla omalovánky v obchodech poprvé, tak mě zaujaly, pak byly všude a taky jsem si říkala, že je to práce, kterou dá člověk potom do šuplíku, což je škoda. Ale tohle je super, to mě nenapadlo! No, asi půjdu zalistovat do knihkupectví:-) Určitě jich budou po vánocích i hodně zlevňovat, je to zdá se letošní hit a jsou všude! A napadá mě jestli je nezkusit vybarvit i vodovkama...no už se těším, jak se někdy budu inspirovat!

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasnééééé!!! Geniální nápad ♥

    OdpovědětVymazat
  7. to je super!! K Vánocům dostanu Čarovný les a než začnu vybarvovat, asi si nějaký stránky nejdřív okopíruju, aby byly připravený na PL a přáníčka =)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuju za každý komentář. Jsem moc ráda, že se Vám nápad líbí. Geniální je, že si podle nálady, ročního období nebo prostě jen barevné potřeby, vybarvíte co a jak potřebujete :-). Krásné tvoření a těším se, že třeba brzy zahlédnu nějakou tu omalovánku i u Vás :-) M.

    OdpovědětVymazat
  9. Omalovánky se mi líbí a supr nápad je takhle využít. Pěkně se Ti to povedlo.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀