6. listopadu 2015

20.díl PL krok za krokem: Chci se pochlubit, ale nechci zveřejňovat fotky dětí ani historky! JDE TO!

Krásné páteční dopoledne Vám všem :-). Máme tu dnes již 20.díl našeho/Vašeho seriálu a já pevně věřím, že stále píši spíše o něčem než o ničem :-). Již několikrát se mi stalo, že jste se zmínili, že byste se svou tvorbou pochlubili rádi, ale nechcete zveřejňovat fotky dětí, nechcete aby někdo četl Vaše rodinné zážitky nebo je to pro Vás příliš soukromé, aby někdo četl Vás "deník". I to má řešení a já se kvůli dnešnímu článku naučila. Pro Vás :-). Jak jste si mohli všimnout, já ve svém PL albu text ani fotky nerozmazávám. Má rodina s prezentací souhlasila a zatím jsem nepsala nic, co by mi bylo proti srsti prezentovat. Nicméně tohle máme každý jinak a tak je tu pro Vás návod jak na to. Co je na všem nejkrásnější? Jde to ON-LINE, ČESKY A DOST SNADNO!

Na přání milé Zdeňky jsem zapátrala a našla krásný program, který je on-line a je velice intuitivní a v češtině. Tak jdeme na to :-).

Otevřete si foto editor https://pixlr.com/editor/
Samotný web vás vyzve k několika možnostem, nahrajte tedy fotku do editoru


Část, kterou chcete "rozmazat" nejprve musíme označit. K tomu se používá funkce LASO. Je na obrázku vlevo nahoře označena modrým čtverečkem. Klikněte tedy na ikonu lasa.


Pomocí myši si označte plochu, kterou budete chtít rozmazat. Laso má dvě varianty použití

  • ruční nástroj laso - malujete s ním jako tužkou - ideální na rozmazání obličejů a nepravidelných tvarů - kulatá ikona lasa
  • polygonální nástroj laso - kliknete a z místa se táhne čára jako pavučina dokud znovu nekliknete - ideální na rozmazání textů a pravidelných tvarů - hranatá ikona lasa
Na obrázku níže je vidět, jak pomocí "hranatého lasa" vyznačuji text na kartičce pro rozmazání



Jakmile ohraničíte oblast, kterou chcete rozmazat, klikněte v horním menu na záložku FILTR a v ní vyberte možnost GAUSSOVSKÉ ROZOSTŘENÍ


Otevře se okno, kde posuvníkem nastavte míru rozmazání. Pro text stačí hodnota 50 a text bude nečitelný


Takto můžete rozmazat kompletně veškerý text ve Vašem projektu.


Pro názornou ukázku si zkusíme "rozmáznout" obličej mé Julinky :-).


Nahrajeme fotku a zvolíme opět funkci LASO v levém menu. 


Tentokrát použijeme "kulaté laso", a pomocí myši se pokusíme obkreslit obličej, tedy oblast, kterou budeme rozmazávat. Nemusíte se tedy bát pochlubit stránkou, kde se v létě děti koupou nahé v bazénu, protože teď už hravě vše zamaskujete :-)


Zbytek už je stejný. Menu - Filtr - Gaussovské rozostření 


Na rozmazání obličeje je již třeba hodnot alespoň 180, no zkuste sami a uvidíte :-)


A z Julinky je krásný rozmazaný flek :-).


Vidíte...teď už se nám můžete pochlubit i vy. Můžete konečně využít i nějakou tu challenge, protože soukromí už není problém. Doufám, že tento článek přispěje k tomu, že Vás "vyleze" na povrch víc a my se budeme moci kochat i Vašimi stránkami. Těším se!
Krásný zbytek dne a ještě hezčí víkend :-)

9 komentářů:

  1. Super, a ja si rikala, jak ten text rozmazat...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hurá super díky, též určitě použiji na ten svůj krasopis plný smysluplného textu :-D

    OdpovědětVymazat
  3. paráda, díky za návod! Dosud jsem rozmazávala dost neurvale a nevypadalo pěkně. Tohle použiju:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Prima návod, ale přiznám se, že texty stejně nečtu a když vidím PL stránku, která je ze 70%rozmazana, tak mě ani moc nezaujme...většinou jsou krásné jako celek a když z rozmazaného fleku kouká jen pár ozdob a nápisů, není pro mě žádnou inspirací :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je bohužel pravda a pokud to opravdu není jen trocha rozmazaného textu, tak na to ani nekoukám. Sama mám odjakživa problém s dáváním čehokoliv na internet a jelikož moje PL je samá fotka (journaling nepíšu a nebo je skrytý), byl by to jeden mázlý flek.

      Vymazat
    2. Zcela souhlasím, ani ja si neprohlížím rozmazaný project, protože I písní je pro jakousi ozdobou a patří k ucelenemu dojmu. Proti jsem se tuhle metodu musela učit, sama nic nemazu. Je ale fakt, že na některé fotky deti se to hodit bude :-)

      Vymazat
  5. Míšo, výborný návod!!!! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný návod, určitě se bude hodit. Občas se najde něco, co bych chtěla skrýt...díky.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀