20. dubna 2015

Růžofka

Před nedávnem jsem dostala zprávu: pošlu papíry, růžovééé :-)
Zasmály jsme se na dálku a dlouze probíraly vztah k růžové barvě. Mojí nejoblíbenější je černá, ale dělejte černé projekty.  Při tvoření lásku k nějaké barvě či kombinacím barev vůbec neřeším. Každý projekt si žádá své a každá barva je krásná, když se správně použije. Pokud dělám klasické stránky, vždy vycházím z barev na fotografii, i pokud je to fotka černobílá...pracuji s náladou, barevnou představou i psychologickým účinkem jednotlivých barev, ikdyž na prvním místě je intuice.
Slovo dalo slovo a já řekla, že mi "růžofka" nevadí. Viděla jsem náhled titulní strany sady  Mambi Sheets - Gold Rush a byly tam samozřejmě i jiné barvičky, ovšem převážně s kombinací zlaté. Než jsem se dostala ke konkrétnímu projektu, po papírech se zaprášilo, takže ukazujte něco, co už není :-).

Uplynulý víkend jsem pořádala s dcerou tanečně tvořivý víkend, před ním jsem dávala dohromady pomůcky a tak jsem předpokládala, že se k dalšímu tvoření vůbec nedostanu...taky že ne, ale v sobotu večer, když už skoro všichni šli spát,jsem otevřela sadu, vybrala papír k fotce, kterou jsem si vzala  s sebou a šup šup, žádné velké rozmýšlení, žádné bohaté vrstvení, během chvilky bylo hotovo.


Jednoduchá stránka, k výletní idylce jsem nechtěla skoro nic přidávat.





Výseky jsou MEMORY BOX

Ještě večer nám pan domácí přinesl fotky z večírku a tak mne napadlo, že mu ráno řeknu o jednu větší fotku. Chtěla jsem jim na památku vytvořit stránku. Bohužel jsem to časově nezvládla, protože jsme nadšeně tiskaly z GELLI PLATE. Ale jakmile jsem přijela domů, vybalila jsem nezbytné pomůcky a pustila jsem se do tvoření. Některé papíry ze sady opravdu moc zdobení nepotřebují, a tak stačilo odříznout několik proužků, fotka byla velká a tak ani na této stránce moc zdobení není. O to víc vynikne krása jednotlivých vzorů.




Tahle růžová vlastně ani není tou opovrhovanou růžovou...je spíš něco mezi starorůžovou a lososovou, prostě hezký jemný pastelový odstín :-) 
Máte vy nějakou oblíbenou či neoblíbenou barvu?




13 komentářů:

  1. Olinko, moc pěkné. Tuhle sadu mám také a moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  2. Olinka, skvelá ukážka, ako z jednoduchého "šup-šup" vznikne niečo veľmi vkusné! Krásna stránka!
    Mojimi obľúbenými sú čierna, biela, sivá a tyrkysová.... v poslednom čase sa mi však projekty transformujú z každej farby nakoniec do modrej :) A to som vždy na začiatku rozhodnutá použiť úplne inú :)

    OdpovědětVymazat
  3. Růžová, moje milovaná, krása!

    OdpovědětVymazat
  4. Olinko, to je úžasné! Pro někoho ,,šup-šup" a pro někoho nepochopitelné. ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. :-) protože dcera má ráda růžovou, tak ji v poslední době používám docela často...a dokonce jsem si i já něco v růžové koupila na sebe :-)...ve scrapbookingu mně ale vůbec nevadí, dkonce jsem ji i několikrát napasovala do klučičích stránek, prostě tam musela být :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Růžová je moje barva :-) Také jsem zjistila, že vůbec nevadí, kdy se ke klukovi použije růžová barva ... Holt je to tak dané, že růžová je pro holky a modrá pro kluky ... :-) Nádherné stránky ... jednoduché a něžné.

    OdpovědětVymazat
  8. Olinko moc hezký článek a povedené stránky!

    OdpovědětVymazat
  9. Olinko moc hezký článek a povedené stránky!

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkné stránečky. Já se taky růžovou teprve učím..též od dcery ;-) Jinak ráda zelenou, černou.I když poslední dobou se ta barevná škála nějak rozšiřuje ;-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě :-) ...jak se používají jen oblíbené, najednou člověk vidí, že je to fádní a všechno na první pohled stejné...já ráda používám různé styly, různé barvy, různé kombinace, podle rozpoložení něco udělám a jakmile se mi zdá, že už to jde samo, hledám něco jiného...a vlastně mne nebaví, co dělají všichni :-)

      Vymazat
  11. Oli, je to na tebe nezvykle "jednoduché" ;-), ale všechno chce svoje, a i tak je to krásné. U mně je to tak, že barvy, které miluji ve scrapbooku, nenosím na sobě. Jsem zimní typ výrazných barev a já scrapuju v přírodních a jemných, černou na oblečení vůbec nemusím , ale černé podklady ve scrapu ANO...Růžovky si teď syslím, Melinčino album bude celé růžové, sladké jako je naše sladká vnučka :-). Už je jí půl roku! ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Viděla jsem a stránka s výsekem kytičky je jednoduše krásná...... a sadu mám a hned s ní něco udělám.... je opravdu parádní....

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀