13. dubna 2015

Background: Gelatos a gel

O tom, jak a kam použít barvičky gelatos, by se dalo napsat mnoho článků. Rozhodně je ale větší zážitek si je vyzkoušet sami.  Nedalo mi to ale, a jeden krátký návod jsem ještě připravila.
Gelatos totiž můžeme přidávat do různých médií a vytvářet si vlastní barevné pasty. Pokud si vybereme jakékoliv produkty řady Art Basics, vězte, že je možné je míchat s pigmenty, inkousty, akvarelovými barvami...Nenechte si ujít vlastní radost z hledání a objevování při experimentování s jednotlivými médii. Ozvláštníte vaše projekty a vybočíte ze stereotypu.
Vytvořila jsem si barevné papíry a z nich na ukázku kartičky:




Co budete potřebovat:


-papíry, čtvrtky, kartony,...

Na čtvrtku či karton si naneseme  vybrané barvy:


Špachtlí přidáme gel (ale vyzkoušejte i jiná média - já si v tomto případě zvolila transparentní, aby zůstal zachován odstín barvy -v tenké vrstvě je po zaschnutí průhledný, ve větší slabě mléčný) a dobře promícháme.


Vybereme si vhodnou šablonu na vytvoření pozadí a namíchanou pastu můžeme libovolně nanášet:


Opatrně zvedneme:


...a hotovo, počkáme, až práce zaschne.Můžeme nechat být, můžeme doplnit doodlingem, můžeme zatřít bílá místa kontrastní barvou, ideálně distress. Pro distress ink jsem se rozhodla, houbičkou jsem nanesla a nakonec očistila povrch vlhkým ubrouskem.


Líbily se mně i skvrny, které zbyly v místech po nabírání špachtlí, i je jsem obarvila inkoustem:


Jakmile bude chvilka, bude příští práce vytváření nahodilých skvrn, protože ten abstraktní povrch se mi líbil víc, než ten s texturou přes šablonu :-) . Vyřezala jsem rámečky z bílého kartonu a poslepovala s barevnými papíry...kartičky byly hotové:




Těší vás objevování a rádi se necháte okouzlit experimentováním? Vyzkoušejte si na malých formátech různá media a pochlubte se...budeme se těšit.



3 komentáře:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀