24. března 2015

Úterní inspirace z PL ...

Dnes mám pro vás takovou "obyčejnou" PL inspiraci :-) Nevím, jak vy, ale já poslední týdny bojuju se zoufalým nedostatkem času a to se pak snažím, aby moje PL stránky jaksi .... odsejpaly :-) Ale na druhou stranu je  nechci odfláknout, a tak se i přesto snažím, aby byly hezky ozdobené a sladěné. Pojďte se se mnou tedy podívat, jak jsem se poprala s 8. týdnem.
8. týden - levá strana
8. týden - pravá strana
Při tvorbě této dvoustrany jsem použila papíry, ozdoby a chipboards z nádherné kolekce Bella ROUGE od Pink Paislee. Kromě tyrkysové mám totiž ještě jednu oblíbenou barvu - a tou je růžová :-) Když tvořím nějakou dvoustranu, tak se snažím, aby se tou dvoustranou prolínal nějaký prvek, který bude obě dvoustrany spojovat - v tomto případě je to právě ona zmíněná kolekce, jejíž papíry a kartičky jsou krásně sladěné a hezky k sobě pasují.
Titulní kartička s číslem týdne.
Titulní kartička je velmi jednoduchá. Do rámečku jsem nalepila veliká plastová písmena/číslo (opět z kolekce Bella ROUGE), která označují číslo týdne, ozdobila výsekem s diamantem a dotiskla datumy, kterých se týden týká. Co mám jako ozdobný prvek velmi ráda a co také velmi často používám, je falešné šití/plná čára, která tak nějak orámuje kartičky a dodá jim "na tvaru". Zkrátka mi připadá, že je pak kartička taková kompletnější :-)
"Schovávanka" - jedna kartička schovaná za druhou.
Tentokrát jsem se trochu rozepsala, a tak jsem pro týdenní přehled potřebovala více místa. V 98% to řeším tak, že dávám za původní kartičku další kartičku a přilepím na ní jakousi záložku, aby se dala jednoduše vytáhnout. V tomto případě jsem záložku ozdobila třemi enamelkami.
Jednoduchá velumová kapsička.
Tento týden měl brácha narozky a jelikož mi nebral telefon, tak jsem mu psala zprávu :-) Tu jsem si vytiskla i do PL a na kartičku jsem pro ní vytvořila velumovou kapsičku, kterou jsem přišila růžovou bavlnkou a stříbrným embosovacím práškem jsem na ní naembosovala nápis "Gratulace".
Fotku lze jednoduše doplnit textovým výsekem.
Není to tak dlouho, co jsem se stala šťastnou majitelkou nádherných vyřezávacích šablon od Memory Boxu. Nebudu zapírat - objednala jsem si hned všechny nápisy, které byly k dispozici :-) Mě angličtina nevadí - ba naopak - někdy to v té angličtině zní mnohem krásněji než v češtině. I když český jazyk je krásný jazyk :-)
Jednoduché zdobení na fotkách.
Myslím, že v tomto případě jsou fotky tak úchvatné, že ani žádné extra zdobení nepotřebují. Použila jsem jen nějaké výseky a na koláži z cukrárny jsem písmenkama poskládala slovo "ZMRZLINA" a bílým křídovým fixem jsem domalovala srdíčka. Marťa miluje zmrzlinu :-)
Jednoduchý, ale krásný rámeček.
Poslední dobou začínají být velmi populární nejrůznější rámečky. Primárně jsou určené na fotky, ale já jsem ho v tomto případě použila na orámování textu, který jsem napsala bílou gelovkou na vellum. Bílou gelovku musíte nechat na vellumu chvilku zaschnout a pak parádně drží. Vellum navíc krásně "rozostřil" pozadí kartičky. Rámeček jsem ozdobila výsekem se stříbrným motýlkem.
Vrstvená kartička s journalingem.
Kartička je opět velmi jednoduchá. Jednoduchým vrstvením různých materiálů dosáhnete krásných výsledků. Já osobně miluji rozetky a když to styl mého PL (či jiného projektu) dovolí, tak je "cpu" doslova všude :-) Nebojte se do svých ozdob střihnout a přizpůsobit je kartičce - opět získáte velmi krásný efekt.
A jak jste na tom vy s růžovou barvou?? :-) Používáte ji, nebo jí naopak nemáte rádi?? Pochlubte se ...
Tvoříme s úsměvem.

6 komentářů:

  1. Krásná inspirace, je vidět, že růžová sluší i klučičí stránce. :-) Všechny kartičky máš krásně vymazlené.

    OdpovědětVymazat
  2. super, Moni, a to vellum .. aaach!

    OdpovědětVymazat
  3. Jedním dechem přečteno. Skvělé! Mončo, opět si dokázala, že nemožné je možné - kluci a růžová☺. Vymazlené kartičky ♥♥

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné...ta kartička s motýlky...a nejvíc se mi líbí ta poslední...krásně vymazlená!

    OdpovědětVymazat
  5. velmi pekne Moni :) zladene proste kraaasa :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moni, máš to opět tááák krásné! A kartička s vellumem napsaná bílou gelovkou je naprosto perfektní!

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀