2. března 2015

Pistáciová láska

Když jsem začínala se scrapováním, pořídila jsem si hned na počátku dva odstíny distress inkoustů, tattered rose a old paper, postupně jsem přišla na chuť i sytějším odstínům a dokonce jsem neodolala ani barvičkám zářivým...
Pokud sledujete scrapbookového mága Tima Holtze, jistě jste zaznamenali marketingový tah pro letošní rok: měsíční představování produktů řady DISTRESS v určité barevnosti. Barvou ledna byl odstín CRACKED PISTACHIO a já dostala příležitost produkty vyzkoušet. A: láska na první pohled...asi nejen moje, protože než jsem stačila připravit svůj projekt, rychlostí blesku lahvičky zmizely z obchůdku, čeká již jen jedna samotinká akrylka.
Vyzkoušela jsem všechny produkty pistáciové řady na visačce:



a PL kartičce:


Ale od začátku: řada obsahujeDISTRESS INK, razítkovací polštářek, inkoust  na bázi vody, který na podkladu zanechává nedokonalý otisk v podobě kapiček a této vlastnosti se využívá v projektech vintage vzhledu, s barvou můžeme razítkovat, kolorovat fotografie, zatírat plochu i okraje...v lahvičce najdeme i náhradní náplň, REINK.
V lahvičce s houbičkovým aplikátorem  je také tekutá barva DISTRESS STAIN. Velice rychle s ní zabarvíme větší plochu, při vrstvení získáme sytější tón. Povrch můžeme i přestříkat vodou, vytvoří se světlejší kapky a skvrnky.Tatáž barva je i ve spreji. Poslední barvou je DISTRESS PAINT, akrylka  opět s houbičkovým aplikátorem. Je potřeba nejprve barvu uvolnit kolmým zatlačením na houbičku. Dabberem můžeme přetřít razítko, celou plochu i jen okraje, zatřít můžeme i kov nebo dřevo.


Všechny barvy můžeme mísit vzájemně, i s vodou...vyzkoušela jsem savý i nesavý povrch podkladového papíru (zde Distress Stain a Ink):


Inkoust jsem také nanesla na bublinkovou folii, přestříkla vodou a otiskla na papír.


Akrylová barva na kreslící čtvrtce vytvoří krásný matný povrch, použitá vyřezávací šablona je od MEMORY BOX


Nanášela jsem také polštářkem inkoust na akrylový blok, nastříkala vodu a otiskla na papír. Po zaschnutí jsem otiskla razítko:


Sprejem rychle obarvíme na příslušný odstín i textilní stuhu.


Akrylovou barvu jsem také přimíchala do strukturovací bílé pasty:


Zkušební papíry jsem použila na visačku a kartičku...oblíbené razítko z dílny TH, vystřižené motýlky zdobí brads a podlepila jsem je  pěnovkou pro 3d efekt., vyřezávací šablona opět od MEMORY BOX, Chandra Stem Die.  Kartička je chrastidlo s flitry.
Pár detailů:




Už jsem zmínila, že jsem míchala akrylovou barvu se strukturovací pastou, nanášela jsem přes šablonu na obarvený základ, příští pondělí se tedy podíváme na MIXED MEDIA, jak začít i na jednotlivá média, která ráda používám...


12 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Olinko, to je tak krásné! Nevím co dřív chválit. Zda konečný výsledek, nebo skvěle popsaný postup, použití technik... Takže jedním slovem SUPER!!! ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektné vychytávky, a na základe tohto príspevku asi moja nová láska k pistáciovej (a nielen zmrzline:)
    Skvelá práca, Olinka!

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera! To nemá chybu! A teď vážně lituju, že jsem si tuhle barvičku nepořídila, měla jsem ji v ruce ,ale říkala jsem si, že doma už mám milion Distressek (přesně 25) a používám stejně většinou černou a hnědou. A super tip na PL kartičku, asi se budu inspirovat, protože letos v PL opět pokračuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) já když viděla barvy na netu, také jsem si říkala, že to nejspíš půjde mimo mne, ale ve skutečnosti to je něco jiného...určitě budu vyhlížet další novinky! Já černou používala v začátcích, hnědou jsem si koupila teprve nedávno...jela jsem v barvách, které mne oslovily, protože jsou fajn na experimentování a kombinování

      Vymazat
  5. Olinko naaaadhera...karticka do PL je naprosto luxusni a teda barvicka krasna. Moc dekuju za hezky claneka tesim se na dalsi :-)

    OdpovědětVymazat
  6. parada ... ta barva je nadherna ... a super napady, Oli!

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělá práce a úžasný výsledek!

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za nahlédnutí a slovíčka :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Cooo? Oni už nejsooou??? :-) No to je tragédie :-) Taková krásná barvička ... Jinak nádherný návod. Ty to s visačkama prostě umíš :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc krásná visačka a ta barvička vypadá taky dobře...a to jsem si myslela, že odolám....

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀