10. března 2015

Simple Stories s prvky Mixed Media ...

... že vám to moc nejde dohromady? :-) Tak se se mnou dnes podívejte, jak můžete některá média využít také při tvoření vašeho PL a jak je tento týden tak trošku netypický.
Vítám vás u dalšího článku k Project Life a dnes bych vám ráda představila náš 5. týden, který je krásně zimní a v několika směrech tak trochu netradiční, co se PL týče. Nejdříve bych ráda vypíchla jednu skutečnost, na kterou jsem obzvláště hrdá - tentokrát jsem se totiž krotila ve zdobení a tak na tomto týdnu najdete jen minimum ozdob a serepetiček. Tak jsem měla tuto dvoustranu hotovou jedna dvě :-) Jsem ráda, že jsem mohla zachytit alespoň nějakou zimní atmosféru, protože letos to s tím sněhem byla bída a tak jsem si řekla, že sněhu trochu pomůžu.

5. týden - levá strana
5. týden - pravá strana
Pro tuto dvoustranu jsem vybrala kolekci papírů s kartičkami od Simple Stories - Snow Fun. Moc se mi tato kolekce líbila a to hlavně pro svou barevnou kombinaci a netradiční vzory a tak jsem si jí schovávala na příhodnou chvíli. Tato kolekce krásně ladí k fotkám z tohoto týdne, protože většina fotek je s Marťou, který má modro-zeleno-šedivou bundu - a to jsou přesně barvičky, které v této kolekci najdete.

A teď již k těm netypickým záležitostem ... Možná jste si na první pohled všimli, že pravá strana týdne je tak nějak VĚTŠÍ!!! Ano ... je to tak. Jestlipak už jste slyšely o panoramatických kapsách? Jsou to kapsy od Becky Higgins a Heidi Swapp a mají tu zvláštnost, že jsou prodloužené ještě o další 4" (jakoby o polovinu standardní kapsy). Tato část je pak jen přehnutá, aby z alba nepřečuhovala ven. A vejde se vám na ní zase o pár fotek a kartiček více. V tomto případě mi bylo líto fotky selektovat a nedat tam všechny, které jsem chtěla a tak jsem sáhla právě po této kapse. Jinak tyto panoramatické kapsy se dělají asi ve 4 variantách. Když zapátráte na webu, určitě na ně narazíte a můžete se podívat na detaily.

No a druhou zvláštností na tomto týdnu je použití gessa a strukturovací pasty pro vytvoření "námrazy" na kartičkách a ozdobení celého týdne sněhovými vločkami, které jsem dělala přes šablonu s vločkami od Memory Box (pozn.: Pokud budete toužit po nějaké šabloně od Memory Box, která zrovna není v nabídce, Danča vám jí ráda objedná. Vybírat přitom můžete na stránkách výrobce a šablony si pak objednat při hromadné předobjednávce. Detaily sledujte na blogu.).

Efekt námrazy.
Na tvorbu "námrazy" jsem použila jen tupovací houbičku (myslím, že by šlo i pěnovým tupovacím štětcem) a gesso. Doporučuji dát si pod kartičku kus papíru, protože při tupování se vám zašpiní podložka, tak abyste to nemuseli pokaždé utírat. Když si vezmete, kolik kartiček jsem takto zdobila :-) Maličké množství gessa vytlačíte na houbičku a začínáte vždy od rohu. Můžete si nejprve houbičku s gessem jakoby natupovat na ten podkladový papír a z něho to tak roztírat. A nepoužíváme tahy, ale skutečně tupujeme ... poklepáváme houbičkou. Aby vám tam vznikla ta struktura té houbičky - ta totiž námrazu skutečně připomíná. Gesso drží i na fotkách, takže bez problémů. A velmi rychle schne, tak se vám může stát, že budete muset gesso na houbičku přidávat (i když tady asi záleží na výrobci gessa). A doporučuji houbičku cca po každé 3. až 4. kartičce vyprat ve vodě - aby vám gesso na houbičce nezaschlo - houbička by pak byla na vyhození, protože by úplně ztvrdla.

K vytvoření efektu námrazy vám stačí jen pěnová houbička a gesso.
No a strukturovací pastou pak jen dozdobíte kartičky vločkami (či jiným designem). Já osobně si vždy šablonu přichytím k pracovní podložce washi páskou, aby se mi to nehýbalo. Také jsem na zakrytí nepotřebných motivů použila lepící papírky, aby se mi pasta nedostala do motivů, kde jsem jí nechtěla. To jsou takové malé vychytávky, které vám usnadní práci.


Navíc se nemusíte omezovat jen na bílou barvu. Existuje mnoho způsobů, jak si strukturovací pastu obarvit ... Ale o tom až příště, tak se můžete těšit :-)

Na závěr mám pro vás ještě pár detailů z této dvoustrany. Na fotkách to bohužel není vidět, ale každou vločku jsem ještě přetřela třpytivým perem Wink of Stella - odstín Clear, takže vločky se krásně třpytí jako sníh. Tak co - troufnete si na mixed media i ve vašem PL?









Tvoříme s úsměvem! 


5 komentářů:

  1. Mončo, nádherné stránky, krásně zimní. Já se úplně stydím, jak mám ten svůj PL jednoduchý, když pak vidím takovou krásu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nemyslíš vážně? Máš moc krásné PL!!! Někdo zdobí víc a někdo méně, ale to neznamená, že to není hezké. ♥ Moc se těším na PL z ,,maturiťáku" ☺

      Vymazat
  2. Krásné a precizně provedené ukázky. Výborný článek! Moc se mi líbí vychytávky a postupy. Námraza nemá chybu, je naprosto dokonalá!!! ♥ ☺

    OdpovědětVymazat
  3. strukturovaci pasta nema chybu!!1

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀