26. března 2015

Něco málo z mého Project Life 2015

Dnes si dovolím zaskočit za jednu z designérek a ukázat vám, jak dělám svůj Project Life.
Pro Ty, kdo mě neznají, jmenuji se Martina, ve scrapbookovém světě mám přezdívku isobelka. Scrapbook dělám s přestávkami zhruba od roku 2008, velký formát PL od minulého roku.


Když jsem na přelomu roku přemýšlela, jak pojmout svůj letošní Project Life, tak jsem se nejprve rozhodla pro malý formát 6 x 8 a zaznamenávat jenom zvláštní akce, výročí, oslavy. Moc jsem tudíž takové ty obyčejné věci nefotila, tak se stalo, že některý týden jsem měla jenom jednu, dvě fotky. Zhruba během února jsem vše přehodnotila a vrhla se opět do klasického formátu 12 x 12. Fotek jak jsem psala moc nebylo, ale nějak jsem si s tím poradila, jak uvidíte později.

Rozhodla jsem se, že letos budu využívat tiskárnu na fotky Canon Selphy, oproti loňskému roku, kdy jsem dávala fotky vyvolávat zhruba 1x do měsíce a tím mi vznikal čím dál tím větší skluz. Nyní to dělám tak, že v neděli si stáhnu všechny fotky z mobilu, foťáku do příslušné složky v pc a hned ten den večer mohu začít tisknout a pracovat (většinou ale dodělávám stránku celý následující týden, tzn. že nyní dodělávám týden 12.). Protože tiskárna fotky netiskne přesně ve formátu 10 x 15, ale o malinko menší a tím pádem v kapsách trochu plavaly, rozhodla jsem se, že budu všechny fotky i kartičky podlepovat bílými čtvrtkami a tím pádem budou mít všechny rámeček a také nebudu letos zakulacovat rohy.

Koupila jsem si několik sad kartiček a ozdob od Simple Storiies, řady Life Documented (kartičky jsou momentálně vyprodané, ale není problém je objednat) s kterými jsem moc spokojená, nejsou tak přezdobené jako jiné kartičky a je zde velký prostor pro journaling. U klasických třicítek nemám problém se zdobením, ale v PL je tomu naopak, moc nezdobím, v kapsách mám buď fotografie, nebo kartičky se journalingem a nějaké další zdobení už se mi tam nevejde. Project Life beru spíše jako takovou kroniku, dokument, vyřádit se zdobením se mohu na klasických třicítkách, kterými lze PL prokládat. Journaling jsem dříve tiskla, nyní píší ručně, je to rychlejší a hlavně autentičtější. :-) Fotky upravuji a koláže dělám nejčastěji v programu Picasa 3.

Úvodní stránka, fotky jsem udělala černobílé, vypadá to lépe, pokud je každá fotka jinak barevná.


Další stránky:


Někdy zaznamenávám i nejenom rodinné události, takže např. úspěchy Martiny Sáblíkové nemohou chybět. Myslím, že i to je na PL zajímavé, připomenout si tyto věci, které byste asi do klasického alba nedali.




Jak vidíte, některé týdny mám dva na jedné stránce...vlastně ještě se mi kromě týdne, kdy měla dcera maturitní ples, nepodařilo udělat týden na dvě stránky, maximálně na stránku a půl, prostě se u nás toho až tak moc neděje, snad na jaře, až budeme zase jezdit na chalupu, výlety, pořádat oslavy, toho bude více.

Pokud také děláte Project Life, nebo jinak scrapbookově tvoříte, budeme rádi, když se nám pochlubíte a zašlete nám ukázky vašich stránek a něco málo o sobě na adresu: 

martina@scrap-art.cz

Vaše výtvory pak rádi vystavíme zde na blogu. :-)

Hezký den!
isobelka


4 komentáře:

  1. Martino, moc krásné PL. Naprosto skvělá kombinace černobílých fotografií s barevným okolím. ☺☺

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné stránky, Marti!! Už se těším, až si je prohlédnu naživo v Liberci :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, pěkné stránečky! Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Výborné PL stránky! Ja sa snáď raz donútim k takejto tvorbe, je to skvelá dokumentácia spomienok!

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀