4. března 2015

Na oči alebo na papier?

Krásny deň všetkým!

Dnes si povieme trochu o sľudových práškoch a mikrokorálkach. 
Veľmi rada pracujem s médiami od Finnabair, majú skvelé farebné odtiene a už samotné balenie spôsobí, že sa do nich zamilujete.

Tentokrát som vytvorila layout (stránku v albume 12x12") s použitím ingrediencií mica powders a micro beads.



MICA POWDERS 

Ak sa niekde stretnete s pojmom mica, príp. mika, ide o sľudu (čes. slídu). Mica powder je najemno zomletá sľuda v pigmentovom prášku. Keďže tento prášok obsahuje sľudu, jeho použitie dodáva projektom nádherný perleťový lesk, ktorý je podobný očným tieňom.

Mica powders môžeme primiešavať do rôznych médií, a tak vytvárať zaujímavú štruktúru alebo kolorovať projekt. Pridávajú sa do farieb, štruktúrovacích pást, do gessa, lepidiel, gélov a podobne. Môžeme nimi upraviť povrch aj rozmazávaním prstom alebo štetcom.



MICRO BEADS

Ja ich volám "rýchlobežky", lebo sa mi vždy rozutekajú, pokiaľ nemám ohraničenú plochu.
Sú to maličké korálky dostupné v niekoľkých farbách. Vytvárajú fantastickú textúru a majú vysoký lesk. Krásne vyniknú pri použití viacerých farieb naraz.
Môžu sa zmiešavať s gélmi alebo tekutými lepidlami, je možné ich zatápať v GlossyAccent alebo primiešavať do farieb a vytvárať tak akúsi "guličkovú"štruktúru. Pomocou lepidla môžeme nimi ozdobiť aj jednotlivé kovové, papierové, drevené, plastové alebo živcové elementy.
Sú tiež vhodné na výrobu bižutérie, zalievanie živicou...alebo aj teraz premýšľam, že by boli krásne do shaker-boxu, príjemne hrkajú (chrastia).




Na svetlozelené pozadie, ktoré vidíte na titulnej fotke, som použila gesso zmiešané s mica powder green a rozotrela pomocou štetca.

Na detailných fotkách si môžete všimnúť vrstvy ligotavej svetlomodrej a zlatej farby. Tie sú vytvorené takisto s mica powders ( blue a gold), ale iným spôsobom - striekaním. Zmiešala som totiž vo fľaštičke vodu so sľudovým práškom a postriekala layout v rôznych miestach. Rovnako som upravila striekaním aj papierové kvetiny a motýle - chipboards.



Mica powder gold som použila aj do štruktúrovacej pasty a cez šablónu pomocou špachtličky som ju naniesla na papier (môžete to vidieť na motíve slnečnice).
Na tejto fotke sú tiež mikroguličky upevnené obyčajne - prilepením.


Rámik som natrela bielou akrylkou zmiešanou s mica powder gold, niektoré jeho miesta som pokryla lepidlom a posypala micro beads v odtieni pollen.


Gombíky som iba jemne potrela lepidlom a prstom rozotrela zlatý a modrý prášok. Takýto postup je aplikovaný aj na motýľoch vopred nastriekaných sprejom. Čiernu živicovú ozdobu (ozubené koliesko) som "popatlala" prstom nasucho tiež s použitím púdru.


Tu vidíme dva odtiene micro beads (splash a pollen) zatopené v Glossy Accent. Farby sa prelínajú a robia mi náladu :)


K dvojfarebným škvrnám mi pomohol sprej Lindy´s Stamp Gang v odtieni Buccaneer Bay Blue.


Samolepkami, pár pečiatkami, zlatým textilným listom a čiernymi kvapkami som dotiahla layout do konca.

Dúfam, že táto prechádzka modro-zeleno-zlatou záhradou vám priniesla nápad a realizácia je už na vás.





10 komentářů:

  1. Wow, Janka, ďakujeme za poučný a naviac nádherný článok :) Veľmi inšpiratívne. Oblasť mixed media ma nikdy neprestane prekvapovať :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wow (se opakuji, ale jinak se to nedá ☺) Naprosto dokonalé!!! Detaily, barevné kombinace, techniky, použité materiály... Tolik inspirace a nápadů na jednom místě a k tomu skvělý článek s postupem....SUPER!!! Janka a čo ma naozaj dostalo sú "rýchlobežky" ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, tohle je přesně to co neumím a obdivuji u ostatních. :-) Skvělá stránka!

    OdpovědětVymazat
  4. krásna stránka, farby, detaily, a super článok!

    OdpovědětVymazat
  5. Janko, skvělý článek! Kochám se všemi těmi krásnými detaily pořád a pořád dokola...

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný layout ... a myslím, že budu potřebovat "rýchlobežky" :-)) Jsou famózní!!

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásné! Asi budu muset vyzkoušet ;-) Děkuji za ukázku.

    OdpovědětVymazat
  8. krásná stránka s množstvím zajímavých detailů

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀