29. února 2016

Mrtvé moře na dosah

Minulý příspěvek byl o mém scrapbookovém chystání na jarní prázdniny, o kartičkách a etiketách do cestovního deníku. S sebou jsem brala album, sady popisovačů, razítka s cestovní tematikou, inkoustové minipolštářky, akvarelové barvy a vodní štětec, také nůžky a lepící pásku i rolátko. Počítala jsem s tím, že si informační materiál nasbírám, ale to se ukázalo jako velký omyl. Znáte to: Homo putat, Deus mutat...
Tady bych měla na pravou míru uvést, kam jsem to vůbec cestovala.Na Slovensko, do termálů Podhájska. Máte-li rádi lenošení v teplé, ehm... horké!, slané vodě a navíc nějaké kožní či dýchací obtíže, vřele doporučuji. Voda má totiž téměř stejné složení jako mrtvé moře.
Sehnat ovšem v tak plonkové době mimosezóny nějaké letáčky a prospekty byl nadlidský úkol. Jediné se nacházely v šanonu u našich domácích, místní íčko zelo prázdnotou, poslední dva letáčky byly silně neaktuální a ještě zpoplatněné.


V info centru jsme byli až třetí den našeho pobytu, takže jsem byla sice rozladěná, ale brala jsem to s humorem: když jsem si užila předcházející večery bez lepení, bude to poračovat i nadále.


Z toho mála jsem tedy vytvořila dvě stránky po návratu, přeorganizovala připravené kartičky (ó, to budu dělat ještě mnohokrát) a protože teď budu čekat na další várku fotografií k vyvolání, bylo to vše. Co se dá dělat, každý den není svátek.






A co všechno bylo při tvoření v akci? Gesso, šablony, distress inkousty, nová razítka z dílny ScrapArt, Timova písmenka, washi pásky a  drobnosti, co dům dal. 




Nějaké  zdobnější stránky tedy ještě přibudou, ale textu asi pomálu, protože se dá shrnout do pár řádků...bazény, vířivky, odpočinek, lenošení, gastronomické zážitky a skvělé zázemí apartmánu.
Potvrdila jsem si, že brát si s sebou tvoření na dovolenou není pro mne. Stalo se mi už po několikáté, že jsem vezla věci netknuté tam i zpět, maximálně nějaká kresbička v bloku. Zpracování vždy proběhlo s velkým odstupem doma. A jak to máte vy?



10 komentářů:

  1. Óóó, Olinko, to jsi se měla krásně. Už teď těch pár stránek je krásně vymazlených a to Tvoje písmo, to mě dostává do kolen. Parádička.Na Tvůj dotaz jak to máme...Mám to podobně. Už jsem párkrát vyrazila na výlet a sebou brala ..ehm...taštičku s materiálem, razítka adt. Dopadlo to stejně. Domů jsem to vezla skoro nedotčené. Teď beru jen zápisníček na poznámky, foťák. Vše tvořím až doma. Pěkně si u toho zavzpomínám a na výletě si to užiji a nejsem stresovaná ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, foťák a malý zápisníček. Fotím moc ráda, ale už to taky nepřeháním, protože pohled na svět hledáčkem fotoaparátu často zastíní skutečnost. Neberu to jako dokument, a tak samotná činnost zabere také spoustu času, čekání a hledání. A ten čas na cestách není...a já si to chci užít a jak říkáš, nechci se také stresovat.

      Vymazat
  2. To je taková krása! Je fakt, že kdybych měla takový deník tvořit přímo na cestě, asi bych ho taky domů vezla netknutý, tohle bych nezvládla ani u svého stolu, natož třeba v letadle :-). U mě záleží, do jakého "režimu" dovolená spadá, deník nedělám na všech. Ale když už, tak ho beru s sebou a tvořím cestou. Přes den záchytné body zapisuji do malého notýsku, fotím a hlavně se kochám, ale večer, když už všichni spí, zprocesím deník. Pro mě je to vždycky taková sympatická tečka za celým dnem, kdy mám možnost si všechny zážitky z toho dne zrekapitulovat. Klasické suvenýry povětšinou nekupuji, takže deník je pro mě tím nejcennějším suvenýrem, protože vím, že je dělaný přímo na místě, tak nějak "načichlý" tamní atmosférou a jsou v něm i různé zbytečnosti, které bych si později už nevybavila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po Čechách vozím turistický deník, vlepuji vizitky a tisknu razítka a dopisuji ty nejdůležitější poznatky. Je to docela fajn vodítko k domácímu tvoření.

      Vymazat
  3. Krásne a pútavo prepracované! ❤

    OdpovědětVymazat
  4. Olinko, uzasne!!! a tvoje pismo, jaktoze jsem si ho driv nevsimla? Je dokonale! ja si vubec nedokazu predstavit tvoreni na dovolene, vrcholem je muj diar a to stejne neni prostor na nic jineho, nez zapisky, zbytek dodelavam doma ... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Olinko, nádherné!!! Písmo je naprosto úžasné...klobouk dolů. ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  6. Já si jezdím na dovolenou odpočinout i od scrapování, je to jediná doba, kdy dám i rukám odpočinout, jinak musím pořád něco dělat :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Olinko to je fakt nádhera! My se letos chystáme na první more s holkama a tahle varianta deníku mě vůbec nenapadla. Chci něco, co budu psát tam a PL pak doma, takže moc moc díky :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀