25. listopadu 2019

Tvoření s dětmi

V listopadu na nás v zušce dolehnou předvánoční akce, finišujeme s přípravami vánočních koncertů, výstavy, vrcholí kompletace kaledářů na příští rok, ...je toho vždy hodně. Protože zároveň je potřeba dotáhnout poslední práce k talentovkám na střední školy, hledám vždy nějaká jednoduchá řešení, když chceme vyrobit nějaké malé dárečky. Jednak na koncert, jednak si děti chtějí něco odnést domů.




Letos jsme vyráběli záložky do knížek. Docela manufaktura, ti starší nařezali příslušné formáty (barevné 6 x 17 cm, bílé na rámeček 5,5 x 16,5 cm a pak plno proužků 5 x 16 cm na podklady.


Zakulacení rohů pomocí kleští zvládli všichni sami, až na pár nejmenších pětiletých, těm nestačily síly ani rozpětí prstíčků. Barevné podklady vznikly sejmutím anilinových barev z jiného papíru. K dispozici jsme měli různá razítka, ale jedničkou byli ptáčci s čepicemi, ti starší si vybrali i andělky a různé knižní motivy. Slepovalo se tyčinkovým lepidlem, snad to bude držet. Překvapilo mne, že skoro všichni zvládli stříhání a potom vrstvení.










Na závěr nezbytné dekorační stužky, dírky a upevnění průchodek byla velká zábava...takový strojek ještě nikdo neviděl :-).Všichni byli nadšeni a záložky potřebovali pro kamarády, babičky i pro rodiče... Zkuste se inspirovat i vy...tvořte i s dětmi.

2 komentáře:

  1. Kráása! Ja som vždy nadšená, ak sa mi podarí niečo s deťmi si vytvoriť. Je to skvelo nádherne a užitočne využitý čas... ❤

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀