4. června 2018

Raději méně než více...

Zatím to takhle funguje. Aniž bych nějak myslela na výsledek projektu, vždy vychází spíš úsporné řešení. Tím nechci říct, že by realizace byla rychlá, často tomu je naopak :-)
Už delší dobu jsem se chystala více zapojit do tvoření textil, přesněji: za pomoci scrapbookových pomůcek vytvořit koláž z textilu. Budete-li se chtít inspirovat, hledejte pod názvem Fabric Collage.




Na základ jsem zvolila technickou tkaninu, pár starých krajek a vetchých plátýnek v přírodních tónech, navrstveno a sešito na šicím stroji, knoflíky a tisk na látku.


Mohla bych klidně základ ponechat v příjemné monochromatické barevnosti, ale zachtělo se mi barev.Opět krátké dilema, zda nepoužít barvy na textil, po chvilce váhání jsem ale zapojila nátěr gessem na zpevnění a impregnaci.


Následovalo netradiční barvení spreji LSG Starburst i Moon Shadow Mist.


Na vystínování jsem přidala štětcové fixy Brushables, světlejším tónem jsem provlhčila podklad a tmavším dobarvila při krajích, pigment se krásně propojil.


Přidala jsem ruční šití, žádné vyšívání, jen přední steh a křížky halabala.





Postupně jsem přikládala a zase odebírala kytičky, jak látkové, tak papírové, kovové i dřevěné komponenty a také skleněnou čočku...ve finále se tam neobjevilo nic, nějak mi to přišlo všechno navíc...


A výsledek? Zatím takto:


Počítám s aplikací na látkové desky alba, tak snad tomu tak bude :-)))


3 komentáře:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀