7. května 2018

Pozadí s Distress Ink

Dnes navazuji na minulý příspěvek, ve kterém jsem si hrála s Distress Ink...inkousty jsem používala na vybarvování. A protože jsem měla improvizovanou paletku, jejíž povrchem byla folie, chápete, že jsem jen tak nemohla při úklidu inkoust setřít. Každý zbytek se dá využít, ať je to ústřižek papíru nebo zbylá ulpívající barva. Šup s tím na další čistou čtvrtku, třeba se to bude hodit...třeba jako pozadí při výrobě přáníček.




Jednoduchý proces vám trochu přiblížím. Barevné skvrny a cákance, které vzniknou jako vedlejší produkt při tvorbě (práci si podkládám velkou čtvrtkou) mě inspirují k další práci. Tentokrát jsem zbylé inkousty lehce přestříkla vodou a sejmula bílou čtvrtkou...a znovu a znovu. Při dalším vybarvování nové zbytky...tak s nimi opět na ty samé čtvrtky. Vznikla pozadí, která čekají na další využití: podklady pro tisk, vyřezávání motivů...



Další možností je, že přeneseme zbytky barev na menší bloček, opět lehce přestříkneme vodou a otiskneme na čtvrtku. Pro ty příležitosti mám nachystané odřezky z větších formátů, o málo větší, než menší čtvercový a obdélníkový akrylový bloček.



Po zaschnutí inkoustu mám nachystané podklady třeba pro tisk.


Tentokrát jsem měla představu tisku v tónu jen o málo sytějším než podklad. Ne vždy se zadařilo, Některá transparentní razítka přímo požírají inkoust nebo při tisku se tak vehementně drží podkladu, že prostě odtrhnete při sejmutí i část čtvrtky.


Takže vyměnit razítkovací inkoust, vyzkoušet a pak teprve tisk...přiznávám, že vždy jdu do všeho rovnou a tak mne nějaké zádrhele zaručeně naštvou :-). Počítání do deseti a znovu, jen škoda některých podkladů...často jsem jako náhradu zvolila osvědčenou černou.


Vybrala jsem vhodné doplňující scrapbookové papíry, použila jsem pár výřezů, nalepila na přáníčkové základy..stačila chvilka.





Za málo peněz hodně muziky, naplňuje mne vlastoručně vyrobený podklad ze zbytků a rychlé využití. Po chvilkách tak vznikne smysluplný projekt. Vím, že hodně frčí instantní projekty, koupíte výseky, hotové texty, přilípnete, finíto...ale to mne nebaví, ani když pospíchám :-) 




6 komentářů:

  1. Je úžasné když nic nepřijde nazmar a ještě z toho vzniknou naprosto dokonalá díla. Olinko, krása a skvělý návod jak nic ,,nezahodit"!!!❤

    OdpovědětVymazat
  2. Dančo, dík...jen my, syslíci, to máme těžké: zásoby narůstají a udržet v nich pořádek je těžké :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jednoduché a tolik krásy! Paráda, Oli.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀