9. dubna 2018

Vítání jara

Ptačí dekorace se hodí pro každé roční období. Pro jaro obzvlášť.
Slíbila jsem vnoučkovi, že mu pomohu s výrobou nějakých drobností na školní trh. Po chvilkách jsem řezala, barvila a navlékala korálky. Se šablonou Bird od Sizzixu šlo vše jako po drátku.




Sadu vyřezávací a embossovací šablony mám už dlouho a stále mne neomrzela. Před dvěma lety jste měli možnost vidět zpracování s dominantní květinou, tentokrát jsem se zaměřila na pastelové odstíny vytvořené distress inkousty, které jsem aplikátorem zatřela do kartonového podkladu. Posypala jsem transparentním embossovacím práškem a zatavila ho pomocí pistole. Rychlé a docela efektní...to jsem potřebovala, žádné dlouhé vysedávání :-).


Upevnila jsem průchodky, probrala korálky a pomocí spojovacích kroužků a jehel jsem ozdobila spodní část ptáčka.




Na zavěšení jsem použila jednobarevné i dvoubarevné provázky.


Hotový ptáček putoval do obálky...


Ptáčci měli ještě druhé kolo...nebaví mne se opakovat a tak jsem zkusila jiné barvy: Art Alchemy (v obchodě jsou už jen dva poslední odstíny), prsty jsem je  zatřela do podkladu, který jsem nejprve přebarvila akrylovými barvami. Po zatavení embossovacího prášku mi povrch hodně připomínal smalt.
Na následujícím obrázku vidíte rozdíl v povrchu, který není zapečen (levý dolní roh), a částí v pravém horním rohu, která je již po tepelném zpracování.




Šňůrky a korálky jako v prvním případě...


Pro mne po delší pauze první větší projekt...neznamená to ale, že se budu objevovat opět pravidelně každé pondělí. Rekonvalescence pokračuje a sil ještě není mnoho...nicméně nějaké drobnosti do foroty mám :-)
Přeji vám hezké slunečné a teplé jarní dny.


4 komentáře:

  1. Nádherné a rôznorodé podklady! Krása! ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Jarní nádhera!! to embossování a korálky tomu daly šmrnc, super!

    OdpovědětVymazat
  3. NÁDHERNÉ!!!😍 👏 Ptáčci, barvičky, korálky, barevné provázky. Jako když vyjde sluníčko. Velice, mimo jiného, mě zaujalo i embossování, které přesně jak píšeš vypadá jako smalt. Nevím co dříve prohlížet. Již po několikáté se vracím, ale stále ,,skáču" z jednoho obrázku na druhý, protože mi přijde, že jsem ještě něco přehlédlaa mohlo mi něco ujít.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀