4. května 2017

Květinové "soustředění"...

V dnešním příspěvku se vrátím k uplynulému víkendu, kdy se mi nechtělo dělat vůbec, ale opravdu vůbec nic,... Hlavně nepřemýšlet, nic náročného, nic k čemu by bylo třeba víc zapojit mozek... Rozhodla jsem se rozšířit svůj květinový koutek o nové handmade exotické exempláře a pokud Vás to aspoň trošku zajímá, můžete mi nahlédnout pod ruce, sledovat vše krok po kroku.
Květinám jsem věnovala cca 2 hodiny času, ale v případě, že nebudete postup dokumentovat, půjde to určitě rychleji a je to báječná relaxace ;)
Jako první krok jsem z foamiranu vysekla pomocí raznice různé tvary okvětních lístků. Ty největší jsem vystřihovala i ručně, protože tak velkou raznici ani vyřezávací šablonu doma nemám.
Výseky jsem na sebe naskládala vždy 2-3 vrstvy a pevně slepila k sobě. Pomocí horkovzdušné pistole jsem začala květy spékat. Střed jsem držela kružítkem a nahřívala jsem kolmo zvrchu. Krásně se to kroutí a začne zmenšovat. Změna velikosti záleží na délce nahřívání. Čím chceme mít květ menší, tím víc a déle připékáme.
Na této fotografii je vidět květiny stejné velikosti před a po nahřívání.

Po spečení jsou květy ještě takové "nijaké", doporučuji je aspoň mírně nabarvit. Já jsem použila akrylové barvy. Barvu jsem nanášela od středu, aby byla uprostřed nejvýraznější. Směrem k vnějšímu okraji jsem nechávala květ nenabarvený.
Posledním krokem bylo vytvoření malého otvoru do středu květu a prostrčení pestíků. Tohle pro mě byla asi nejhorší etapa výroby, šlo mi to pomalu a špatně, ale nakonec jsem nad pestíky zvítězila a hned je lepidlem pro jistotu zafixovala.

Hotové květy jsem použila k vytvoření velmi romantických přání.
 
Přikládám fotky s jednotlivými kroky vrstvení materiálu a také detaily... Použila jsem scrapbookové čtvrtky, otiskla jsem razítko, nalepila krajku, nabarvený chipboard a rozstřihnutou kovovou ozdobu.
 
Jako další vrstvu jsem nalepila vlajku s motýlkem, nahoru trochu sisalu, na něj výseky lístků a květy. Dolepila jsem puffy samolepky a enamelky.
Jako poslední jsem na "nastražené" lepidlo nasypala fialové mikrokorálky.




Materiál použitý z eshopu ScrapArt: 
akvarelové barvy

   

5 komentářů:

  1. Prekrásne kvetinky, ako živé ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Máš moc pěkné vrstvení i barevnost na přáních. A kytky by mne měly vyhecovat, abych se do nich také pustila...nějak není dost času...




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ;) Času je nějak čím dál míň, také to sleduji. Ale právě proto bychom měli dělat jen to, co se nám chce a co nás baví... :D

      Vymazat
  3. Soni, krásné květinky ti ,,vyrostly" a konečná fáze - přáníčko je naprosto super.😍 Když pominu barvy, které jsou skvěle sladěné, tak vrstvení, použité materiály a kytičky vlastnoručně ,,vypěstované" jsou úžasné.❤ Jedním slovem: DOKONALÉ!!! 👏

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀