5. srpna 2016

Prostor malým čarodějkám

V rodinném albu jsem se propracovala do května. Třikrát hurá. Dokonce už mám vyvolané fotky na květen a červen, takže by to mělo v nejbližší době frčet jako po másle :-D. Dneska je tedy ode mě jedna Májovka. Přelom měsíce nám dopřál čarodějnického buřtíka, holky vyparáděné jako ty nejmíň strašidelné čarodějnice, ale taky Julinky první zvířátkovský výkřik. Vše zaznamenáno, na nic už se nezapomene a jednou se u toho budeme s holkama smát - snad ještě budu mít vlastní zuby a nebude to na návštěvě v důchoďáku.


Project Life je o kapsách, takže tady jsou, Stránka z plastových kapes, do kterých jsem nastrkala několik fotek a občas i nějakou tu kartičku, aby bylo kam všechny ty události popsat. Když jsem s albem začínala, byla snad v každé kapse koláž. Pak přišlo období, kdy mi přišlo děsně "in", že jsem neměla koláže téměř žádné, ale jen velké fotky s trochou textu. Bylo to krásné, úhledné, prostě pro oko úplný ráj, jenže rychle mi došlo, že tohle uspokojí moje oči, ale za těch dvacet let bych byla raději, kdybych se podívala na stránku plnou fotek, než na stránku, kde je obrázků jen pár. Takže zase kolážuju a snažím se, aby z koláži byl znatelný příběh, aby nepotřebovala moc slov navíc... a když už ta slova potřeba jsou, mám tu od toho nějaké ty kartičky pro journalig.


Julinka se nám májově rozpovídala. Začala nám hlásit každého pejska, kterého jsme potkali, takže tady je její veliké a hlasité "háááá", když zahlídla maličkého ratlíka u zastávky :-). 


Zkusili jsme s holkama taky drobný pokus s květenou. Zašly jsme si do květinářství, koupili čtyři krásné bílé chryzantémy a doma jsme je naložily do vody s potravinářským barvivem. Po asi 10 dnech už se krásně květy zbarvily a holky alespoň viděly, že i kytička musí pít a vodu potřebuje každičká část rostlinky. Pro zájemce je celý pokus - TADY.


Čarodejnice jsme letos trávili na Pražačce. Pořádala je městská část a nám to vyhovuje hlavně proto, že tyhle akce bývají už od dvou hodin. S holkama jezdit na čáry v šest večer moc význam nemá. Co se týče jejich režimu, jsme poměrně přísní a snažíme se režim držet. V létě je sice přetahujeme a jsou vzhůru déle, ale čarodějnice nejsou moc výjimkou z běžných rituálů. 

Nelinka se na čarodkách účastnila desetiboje. No bylo mi líto každé fotky, kterou jsem nezařadila :-). Ale pár se mi jich povedlo propašovat a já byla ta nejpyšnější máma.
Kartičky na téhle stránce jsou všechny od BH - Currently Core kit.


Velká stránka pro mé velké dámy. Jasná věc. Přemýšlela jsem zda dám společnou nebo si udělám stránku z fotek dvou a nakonec vyhrála druhá možnost. Byl pro mě docela boj je na stránku poskládat, protože mám raději, když je na stránce fotka jen jedna, ale nakonec to špatně nevypadá.


Podklad jsem dala zelený, protože hezky ladí ke stránce v s plastovými kapsami, zbytek už jsem dodělala čarodějnicky a to červeno - černý. Samolepky, dřevěný výsek, samolepicí abeceda...


...co se vešlo, to jsem tam nafrkala :-D. Jenže materiálu je doma pořád tolik, že syslit ho nebudu a raději ho zužitkuju. Podkladem (pod fotkami) jsou zbytky natrhaného papíru v šedé a černé...mám takovou radost, že se mi ty útržky daří likvidovat a nemusím je vyhazovat.

Nakonec dvě washi pásky, fotku omotat provázkem á la pavučina čarodějek a propíchnout barevně hodící se svorkou. Finito. Večer u seriálu a další dvoustrana za námi.


Přeju krásný zbytek dne a mávám z lesní dovolené!


12 komentářů:

  1. Máš to parádní a vymazlené, jako vždy. :-) 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti moc dekuju, ono to lepení s restem má něco do sebe :-D Tak nějak s chutí prožívám vse znovu a víc mě baví se s tim piplat.

      Vymazat
  2. Nádhera. Úplně úžasné fotky. Mohu se zeptat, co máte za foťák?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani mockrat dekuju, focení mě s příchodem deti hodně chytlo. Třetím rokem fotim zrcadlovkou Canon eos1100D a neměnila bych :-) fotí to skoro samo

      Vymazat
    2. Děkuji pěkně za tip. Vypadá dobře a i ta cena je přijatelná.

      Vymazat
  3. Ozaj úžasné fotografie a nádherná stránka ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moooc moc děkuji Maji :-) Mavame ze zaprseneho Českosaskeho švýcarska

      Vymazat
  4. celá dvojstrana je úžasná, moc hezky poskládaná, fotky skvělé a všechno k sobě krásně ladí. Nemůžu se vynadívat 👏 👍

    OdpovědětVymazat
  5. Míšo kraaasa ty to máš vždy tak kraasne zladené a uhladne ja to chci taky tak umet 😊 paraaada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko dekuju moc ...Tve stranky jsou uzasne, takze rozhodne UMIS :-) Krasny vikend

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀