21. března 2016

Píp nebo kdák?

Já vím, vážně to není zrovna nejlepší název dnešního příspěvku, ale vyřezávací a embossovací šabloně Bird od Sizzixu říkáme důvěrně Slepice. A tu já použila na zhotovení velikonoční dekorace. Folklórní vzor jí předurčuje využití a do naší kotliny se báječně hodí. Výřez vypadá skvěle jak čistý jednobarevný, tak barvený různými médii. Další zdobení ani není nutné, ale kytička nebo pár korálků přece jen dekoraci osvěží.



Mívám  jednu slepičku jako sezónní chalupářskou dekoraci zavěšenou na staré kredenci, druhá slepička od kamarádky je stabilně na stahovací  lampě nad stolem.


Připravovala jsem si výřezy pro děti do školy a hned jsem si musela vyzkoušet další způsoby zdobení.
Použila jsem vysokogramážní přírodní karton a také bílý křídový. Některé embossované výřezy jsem ponechala bez barvení podkladu, některé dostaly nátěr bílým nebo černým gessem.


První barvení bylo mojí oblíbenou technikou: zatírání a vrstvení  distress inkousty na křídovém podkladu.


Další zkouška byla na podkladu přetřeném černým gessem. Na další úpravu jsem použila novinkové Distress Crayons zkombinované s gelovými wax z Lidlu. Tmavé tónování pořád převládalo a tak jsem prsty zatřela prášky Mica Powder, ty dodaly slavnostní třpyt.






Tahle verze se mně už hodila do interiéru městského bytu, kterému vládne bílá a bílá...a malinko světle šedivá a vanilková. Ale stejně mně to nedalo a k té bílé jsem se přilkonila i ve finále. Základ s bílým gessem jsem jen malinko přejela stejnými tóny Mica Powder, k tomu párkrát přestříknuto akvarelovými barvami.



Zlatý akcent je popisovač. A začala jsem přemýšlet nad poslední tečkou. Začalo jaro, tak tedy květ. Klidně bude stačit jen jeden. Kytičky asi patří k nejoblíbenějším ozdobám. A nevím, jak u vás, ale u mne vedou hlavně ty bílé. S nimi mohu dál pracovat a upravit si je k obrazu svému. Opět jsem použila akvarelové barvy a slabým štětečkem jsem dotónovala vnitřek květu


Zbývalo upevnit průchodky a na ketlovací jehlu navléknout pár korálků.


Větvičky už začaly rašit, tak šup se slepičkou do budoucí kytice...v týdnu do vázy přibudou ještě narcisky nebo bílé tulipány.


Přeji vám krásně prožité velikonoční svátky.


10 komentářů:

  1. Moc krásná dekorace a pěkně sis s ní barevně vyhrála (jako vždycky) 😊🌼

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera!😍 Vše propracováno do těch nejmenších detailů, moc krásné barvičky.👍

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji, ale šablona je sama o sobě zdobná, tak zase na tom žádné velké zásluhy nemám :-)...po pravdě:rychlovka na poslední chvíli po náročném týdnu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jůůů, to vypadá úúžasně!
    :)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀