10. března 2016

Krabička je jako nová...

Tak jsem zase nakoukla do dětského pokojíčku a oči mi padly na krabičku pastelek, která "funguje" už z dob mého dětství. Také je to na ní vidět. ...a slíbila jsem dětem, že ji "vyspravím" ;)
Děti zpočátku netušily, co to znamená a moc se jim to nelíbilo. Ale já jsem se nenechala odbýt. Donesla jsem plastový kyblík, všechny pastelky z krabičky jsem do něho přendala a s ukořistěnou krabičkou jsem zmizela ve vedlejším pokoji... Vizi, co s ní udělám, jsem měla jasnou.
Hlavně krabičku zpevnit a nějak dětsky vyzdobit, udělat ji veselou a tak aby se dětem líbila a také aby vydržela nějakou dobu jejich zacházení.

Takto krabička vypadala.


Nejprve jsem ji celou oblepila natrhanými proužky novin a letáků určených k likvidaci... Vytvořila jsem jí tím pevnější kostru, zalepila jsem pořádně rohy a vrátila jí ztracený tvar.

Pak přišlo na řadu oblepení designovými papíry. Vybrala jsem krásně modrý ze sady Bo Bunny a proužkovaný ze sady Blae and Ivy, KaiserCraft. Proužkovaný jsem roztrhla a oblepila jsem tak části dvou stran krabičky. Ostatní plochu jsem úmyslně ponechala na barvení.

Pak jsem zatřela rohy strukturovací pastou a začala jsem barvit akrylovými barvami. Tyto se nanáší pohodlně pomocí houbičky a díky kulaté houbičce jsem s nimi vytvořila efektní otisky, vzorek jako od razítka. Po nabarvení jsem nechala krabičku zaschnout do druhého dne.

Dolepila jsem ještě příšerkové samolepky a jsem si jistá, že až to uvidí děti, budou nadšené :)
Nakonec jsem ještě vytvořila pomocí šablony červené puntíky a vše je potřeba pořádně zalakovat.

A tady už je výsledek:


 Ještě detaily (chrastící očka) a podle dětí ta nejkrásnější příšerka...


7 komentářů:

  1. Teda jsi borec....já osobně takové věci vyhazuji a ty ji takhle zrestauruješ. ✌ Pěkné příšerky.

    OdpovědětVymazat
  2. Rozkošná! Viem si predstaviť tú radosť a prekvapenie, keď ju deti zbadali... ❤

    OdpovědětVymazat
  3. No tak ta je naprosto boží :) Krásně zrestaurovaná. Ta se musela dětem moc líbit ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Suprové :-) Taky mám doma par takových "na vyhození" krabic

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné. Já bych ji asi vyhodila. Děti z ní musely být nadšené.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc moc děkuji.
    ...krabičku jsem jim nemohla jen tak vyhodit, to by bylo řevu ;) ...a hlavně jsem lenošná vyměřovat a slepovat z papíru novou, pokud jsem si jistá, že to půjde všechno slepit. Ona ta konstrukce je z dost "bytelného" papíru. A děti jásaly a byly nadšené. to je vždycky největší odměna za jakoukoli námahu 😊

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀