11. března 2016

Jak Nela "malolala tátu"

Znáte to taky? Přejdou Vánoce a vy si vydechnete, že dárkový maraton je za Vámi. Omyl. Minimálně v našem případě, protože u nás se slaví až do léta minimálně dvakrát měsíčně :-). Většinou jsem ale předem připravena, protože můj Puntík (diář Memory planner od HS) myslí na vše. Stejně ale každý rok řeším, jaké přání nebo dárky vlastně ocení chlap, A od dob co máme děti, je to vlastně hračka... dnes přání v režii mé nejstarší, Nelinky! 


Nelinko tatínek má svátek. Dáreček už máme, ale co nějaké přání. Namalujeme? "Aňooo". A co namalujeme? "Tátůůů". Tátu? Pro tátu k svátku. No dobře. Chceš tátu, bude táta, ale malovat budeš ty! 


Co jsme potřebovaly?

  • přáníčkový základ
  • akvarelový papír - washi páska na jeho připevnění
  • spreje - my použily Heidi Swapp + štětec, protože Nela nerada špinavé ruce :-)
  • nůžky, fix,samolepky očí


A jdeme na to:


Nevím jak Vaše dítka, ale naše ještě celou postavu nezvládne, takže Nelinka nakreslila co umí. Tedy hlavu :-D. Pár koleček a na oči, nos a pusu jsme si pomohly pomocí samolepek, abychom přání trochu ozvláštnily a zároveň bylo patrné, že jde opravdu o hlavu :-). Nelča vytvořila a teď byla před námi otázka co s tím tělem, které zatím kreslit nezvládneme. Nelča však rozhodla, že tátovi namalujeme kalhoty a košili (to proto, že v tom to ráno odcházel do práce :-D ...máme štěstí,. že nešel v plavkách)


A hurá do toho. Když košile tak košile, a gatě snad zvládneme taky. Vyskládala jsem před holky sadu sprejů od Heidi Swapp, které zdobí obývák skrz vitrínu v televizní stěně (to kdyby Vás nudila Ordinace v růžové zahradě :-D) a každá si vybrala jednu barvu. Julinka naprosto jednoznačně čapla modrou, Nelinka chvíli přehazovala lahvičky a zakončila to u růžovky. 

Pomocí washi pásky jsem nalepila ke stolečku kousky akvarelového papíru, protože na volno nám to hned chňapla Juli a zarazila do krku až po mandle. 


Washi se osvědčila a Nelča oba kousky vybarvila vybranými spreji. Julince to nedalo a samozřejmě se v barvách stačila vymáchat i přes můj bedlivý dozor. Ta se Vám tááák krásně leskla :-D.


Hotovo, oba kousky máme a teď bude muset pomoct maminka. Košile, hmmm...taky mohla říct tílko :-D.


A protože si dala Nela s vymalováním záležet a plocha byla hodně jednolitá, nechaly jsme Julu osahat papíry mokrýma rukama, čímž udělala na papír hezké "kaňky". Vysušily jsme horkovzdušnou pistolí a podklad pro košili hotov. 

Na oba papíry jsme holkám nakreslila oblečky pro přáníčkového tátu, vystřihla a společně jsme pak na přáníčkový základ taťku poskládaly. Náš přáníčkový táta má však výraz táty ve velice podroušeném stavu, nemá krk ani ruce a nohy, ale je komplet podle Nelinky a prý to tak má být :-D


A veliká poklona milé Heidi Swapp, na které je vidět, že práci s dětmi zná. Spreje se dokonale lesknou a zároveň je víčko na fest pevné, takže si s tím vyhraje i 11m dítě, aniž by se prodolovalo dovnitř. A bonus na závěr, vlhčený ubrousek sebere z obličeje i poslední špetku třpytu :-D Takže pro velký úspěch příště opět vytáhneme.


Hotovooooo!


Crrrr...tááááta!

N: Mamí táááta.
N: Ahoj tatínku, máme pjáničko, Nelinka malolala tátu. A maminka má dájek. Táta dotane dájek, pimpok (rozuměj pinpong) tátí.
T: Nelinko, ale to bys mi asi neměla říkat mezi dveřma. To je asi překvapení, nemyslíš? :-D

A tak jsme potřásly pařátem, olíbaly tatínka...


A pak se "táta" jal rozbalování ...což už dva roky sám nedělá a dlouho ještě nebude, pač u nás rvou papíry děti :-D Ale kde ne, že?


Tvořte, i tátům, bráchům, dědům, tvořte :-). Je to samostatná disciplína cokoli pro chlapa udělat, ale rozhodně za tu radost stojí. 



10 komentářů:

  1. Ten tatínek se ale má, že vás má! 😊❤

    OdpovědětVymazat
  2. roztomilé přání a bezva nápad

    OdpovědětVymazat
  3. Bomba! My s Risou (4,5r) tvorime barevne zaklady s Dyllusions spreji, ty barvicky jsou tak krasne, ze si nekdy cele dilo ulejvam pro sebe s tim, ze pak z nej vyrezavam tvary nebo na zaklady pranicek ... ☺ Ale Tili (6mes) jsme jeste nezasvetili 😉 Nicmene vypada chtive. Tak skveleho (papiroveho) tatinka jsem ovsem zatim nevidela!

    OdpovědětVymazat
  4. Přání je parádní a Nelinka je šikulka (ty samozřejmě také) :-) Taky asi budu muset brzy tu mojí cácorku zapojit :-) A máš nádherný holčičky a jsou si hodně podobné

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné čítanie, rozkošné princezničky a kreatívne po maminke ❤

    OdpovědětVymazat
  6. To je krásné přáníčko (Jůlinka) a jako živé, proč ťapkat jen na papír, když může i na sebe 😂. Je vidět, že Jůlinka je holka jak má být a co pro (zatím) tatínka udělat aby měl radost 😍.... Nelince se tatínek moc povedl...všechny jste moc šikovné.👍

    OdpovědětVymazat
  7. Aj slzičku som od dojatia vyronila, Míšenka môžeš napísať knižku s takýmito návodmi ako zabaviť deťúrence a vyrobiť krásne dielko. Pohladnička sa lepšie vydariť nemohla je suprová. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vy jste tak úúúžasné! Moc děkuji za každý jeden komentář. Není nad to, když se spojí hraní a tvoření v jedno. Doufám, že to bude holky bavit i nadále a já vám garantuji, že jen co Juli povyroste, tak zde uvidíte i pěknou špínu, na kterou Nelinka není :-D Julča se zdá být pořádným patlalem :-D.

    OdpovědětVymazat
  9. To přáníčko je dokonalé, pořád na něj musím koukat. Děti všemu dodají tu "správnou tečku", to by se samotnému dospělci nikdy nepovedlo. Fakt supeeeeer 👍😋

    OdpovědětVymazat
  10. Opět jsem se bavila, inspirovala a to všechno zároveň.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀