8. února 2016

Společné ano

Pokud čtete náš blog pravidelně, jistě jste zaznamenali příspěvky od Janky a Kamči, které se týkaly skvělých nových razítek z dílny ScrapArt.
I já už mám razítka doma a mohla jsem se jim podívat na zoubek...no, spíš na gumu :-). To nás asi všechny nejvíce zajímá. Jak razítka tisknou, jak drží na akrylovém bloku a jak se čistí.
Protože je za dveřmi valentýnský svátek, sáhla jsem po sadě Svatba, abych využila srdíček. Opět myšlenka sběhla jinam a já se pustila do zkoušení, které vyústilo ve vytvoření svatebních přáníček, taky jedné kartičky a ke kartičce darovací kapsičky...




Společné ano můžeme říct kvalitě razítek i použitým námětům. Reliéfní zpracování je dostatečně hluboké, aby se otiskl motiv bez nechtěných okrajů.


Tiskla jsem StazOnem a po užití zůstal štoček téměř bez inkoustu, což usnadňuje následující čištění.


Pro tisk jsem využila jak hladkých papírů, kladívkových a křídových, tak i čtvrtek s texturou. Některé otisky byly dokonalé, určitě stojí zato vyzkoušet si tlak, protože na křídových papírech stačilo jen přiložit...klasická čtvrtka hodně inkoustu nasála a na čtvrtce s texturou je i po otisku vidět povrch.


V posledním případu jsem přidala další vrstvu otisklého motivu. Pokud je guma tvrdší, nedostane se inkoust do prohlubní, určitě máte zkušenost s jinými razítky, kdy i takový podklad potisknete prostě celý. Ale razítko z pevné tvrdé gumy je rozhodně lepší, protože otisk je přesný a kvalitní i co se týče nejjemnějších detailů.
Motiv dvojice na různých podkladech jsem využila na svatební přání.




Na poslední ukázce jsem použila i srdíčkové ozdoby, které jsem si vytvořila vyražením ze starých korespondečních lístků, následným potiskem a dozdobením knoflíčky, kraječkami atd..


Péelkovou kartičku jsem ještě pod srdcem doplnila gázou, kterou jsem dobarvila distress inkoustem.


Kartičku jsem potřebovala dát do vhodného obalu, zipový sáček se mi nelíbil, takže opět stylově: vyrobila jsem k ní ještě i kapsičku...a ne jednu, když už jsem si naembossovala papírové sáčky a sešila je. Vždycky se hodí i malá zásobička.







Tak nevím, jak časově zvládnu valentýnské tvoření (alespoň tag by se hodil), protože  jsem si již připravila i podklady pro tisk z jarní sady. O tom ale až příště.


8 komentářů:

  1. Teda Oli, přáníčka jsou naprosto dokonalá!

    OdpovědětVymazat
  2. Olinko, krásně jsi připravená na srdíčkový den ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Opět nádhera! Rozhodně souhlasím - razítka jsou velmi kvalitní a nádherně se s nimi pracuje.

    OdpovědětVymazat
  4. Ááááách!!! Olinko, opět krása a jako vždy je vše dotaženo k dokonalosti. ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  5. Krása, nádherná přáníčka!!!!!!! <3 Děkuji za inspiraci, kapsičky jsou taky úžasné!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Opět nádhera. Souhlasím s Dančou - dotaženo do dokonalosti.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀